Algemeen

'Army of the Dead' van Netflix heeft ook nog eens robotzombies?

Zack Snyder komt echt met een knotsgekke release op Netflix.

door Jim Pedd om 12:39 in Algemeen
Als zombies en ondode tijgers niet voldoende zijn, heeft Zack Snyder nog iets in petto voor je bij Army of the Dead. De film, die hij voor Netflix maakt, heeft ook nog eens zombierobots.

Army of the Dead wordt een vrij bijzondere film. Daarin volgen we Scott Ward en zijn groep experts die ingehuurd zijn door casinobaas Bly Tanaka, om een door zombies overspoeld quarantainegebied te betreden in een Las Vegas waar snel een kernbom op gaat. Het team heeft slechts 32 uur om maar liefst 200 miljoen dollar aan cash te stelen. Maar er speelt dus meer.

Robotzombies
"Ik had vanaf het begin het gevoel dat deze zombies een evolutie moesten belichamen, dat ze op weg waren naar iets anders. Dus niet stil stonden zoals de zombies die we gewend zijn," begon Snyder.

"Ik wilde dat er een gekke ambiguïteit zou zijn ten aanzien van hun oorsprong. Die verkennen we natuurlijk in de animatieserie. Maar zonder te veel weg te geven, als je goed kijkt, zie je dat er ook zombies zijn die duidelijk geen echte zombies zijn. Je ziet normale zombies en dan zie je wat robotzombies. Zijn die er om te monitoren, gemaakt door de regering? Is het technologie van een andere wereld? Wat is daar aan de hand?"

Dat gaan we snel zien, want op 21 mei is de film op Netflix te zien.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Dus Mrs. Menard was eigenlijk Mother in Purple Rain. Heftig.
Maar van haar kom ik echter uit op een nieuwe Blu-ray cover van In Hell (76) uit. Je herkent de cover aan het logo One7Movies en euh 2 dames...zonder 1 cup weliswaar.

Gigan72

Avatar

@Chris
Dat is Olga Karlatos ze is ook advocaat.
Dat stuk met dat oog blijft bizar om te zien en voor die tijd ook echt goed gedaan.
Best leuk om uit te zoeken wat acteurs van vroeger nu doen
Bv Giovanni De Nava Dr Freudstein uit The House By The Cemetery is nu een theaterdirecteur en vertel Shakespeare verhalen op het toneel.
Van zombie acteur na Shakespeare acteurSmiley face

Chris23

Avatar

@master : Olga Karlatos ze is nu advocaat btw Smiley face

Edit; ik zie dat Gigan me voor was. Smiley face
Ja leuk , de enige blu rays die ik ook nog heb zijn van die Lucio films voor de extra`s; leuk om na al die jaren als nog interviews met wat van die mensen te mogen zien..ook nog n interview met een (inmiddels stokoud) echtpaar die de gore makup toen dee enz, leuk.

Gigan72

Avatar

@mof
Leuke bluray cover Smiley face

Master Of Films

Avatar

^
Ik moest wel mijn NSFW panic button gebruiken. Smiley face Uitgerekend zit ik vandaag op kantoor en kom die cover "per ongeluk" tegen. Oooeps Smiley face

Gigan72

Avatar

@Chris
Ik zit sinds afgelopen zaterdag in een soort van Lucio Fulci wereld.
Ben zijn films weer aan het kijken maar ook interviews van hem en van mensen die met hem hebben gewerkt.
Het was een aparte man met een soort van haat liefde verhouding met vrouwen en kinderen.
Hij was best hard tegen ze bij het maken van zijn films.

Master Of Films

Avatar

Gigan72 "Ben zijn films weer aan het kijken maar ook interviews van hem en van mensen die met hem hebben gewerkt. Het was een aparte man met een soort van haat liefde verhouding met vrouwen en kinderen.
Hij was best hard tegen ze bij het maken van zijn films."
Dan zou hij nu gecanceld worden. Smiley face Laten we eerlijk wezen.
De huidige acteergeneratie, met Ray Fisher als een voorbeeld, zijn gemaakt van suikerwater en hebben geen ruggraat meer. Janken meteen op sociale media dat regisseur X en producent Y te ver is gegaan. Acteren en overdrijven liggen niet zo ver van elkaar.
Even in perspectief. Harvey Weinstein was zo iemand die echt over de grens is gegaan.

Chris23

Avatar

@gigan : Ok dan..twas geen fijne vent idd, laatst deze aangezet maar kwam er niet door heen.
Kzou ook wel naar een Fabio Frizi concert willen, die scheen te touren met al die Lucio zombi films muziek met beeld er bij.

Gigan72

Avatar

@Mof
Lucio Fulci zou nu zeker gecanceld worden hij lag toen die tijd ook een beetje onder vuur door het geweld in zijn films in een aantal landen waren of zijn zijn films verboden.

@Chris
Heb die nog niet gezien maar ben wel van plan om die een keer te kijken.

Dit is ook wel leuke docu om een keer te kijken.
Video Nasties: Moral Panic, Censorship & Videotape uit 2010

Gigan72

Avatar

^
Ok dat wist ik niet snel eens kijken thx voor de tip Smiley face

kokosnoot

Avatar

Leuk allemaal die varianten maar het verhaal moet het dragen. Hoop dat al die opsmuk om anders te zijn niet ten koste gaat van het verhaal ^^

Spider-fan

Avatar

Fulci's vrouw had zelfmoord gepleegd, ik denk dat hij daardoor depressief is geworden en altijd gebleven.

Olga Karlatos speelt in Murderock van Fulci echt de hoofdrol. Hoe ze bij Purple Rain terecht kwam geen ideee, maar Murderock is een soort giallo-versie van Fame (hoewel het meestal met Flashdance wordt vergeleken). Dus Karlatos had wel een bepaalde associatie met muziek/dans-films, dus misschien het zo gegaan. Ze zit nooit in extra's op blu-rays, dus dan is het vaak lastig er precies achter te komen.

Gigan72

Avatar

@Spiderfan
Bij de dood van Lucio Fulci zelf zijn ook vraagtekens

Fulci overleed in 1996 in zijn slaap nadat hij vergeten was zijn diabetes medicijnen in te spuiten. Volgens sommigen was dit zelfmoord, vanwege zijn gezondheidsproblemen en het gebrek aan succes met zijn latere films.
Ook was hij zijn huis kwijt geraakt. En woonde hij in een klein flatje en had bijna geen geld meer.
Dario Argento  heeft zijn begrafenis
Volgens Dario was hij dood ongelukig in zijn leven mede door de zelfmoord van zijn vrouw.
Er zijn ook geruchten over een 3de dochter die was overleden.

Spider-fan

Avatar

Er is niet echt een duidelijke biografie van Fulci. Hij heeft niet een autobiografie geschreven zoals Argento, dus dan komt veel in het gebied van speculatie door allerlei experts. Maar Argento had vooral een probleem met het feit dat Fulci dierennamen in zijn filmtitels gebruikte nadat Argento dat met Bird with the Crystal Plumage had gedaan (al deden heel veel regisseurs dat toen die film zo'n succes geworden was). Argento zei dat hij Fulci altijd negeerde, tot hij hem tegenkwam in een rolstoel op een filmfestival en medelijden kreeg en aanbood Wax Mask te produceren. Uiteindelijk overleed Fulci voordat hij kon beginnen, en het is een heel mooie film van Sergio Stivaletti geworden - al blijf ik benieuwd wat Fulci zou hebben gemaakt.

Fulci had zelf ook gezondheidsproblemen met zijn lever, naast zijn diabetes. Dus ik denk dat hij daarom steeds knorriger en moeilijker werd. Hij sprak ook veel kwaad over anderen en haalde anderen omlaag. Hij haalde Argento ook omlaag, terwijl die hem uiteindelijk hielp.
Fulci deed ook op sets dingen die eigenlijk niet kunnen. Zo vond hij het acteren van een bepaalde actrice die gewurgd werd in een scène niet goed genoeg en liet haar bijna echt wurgen om een realistischer reactie te krijgen - ik weet niet meer precies bij welke film dat was.

Hopelijk komen er nog meer onbekende films van hem op Netflix zoals nu met Ritorno di Zanna Bianca. Want het is een leuke manier om ook zijn onbekendere films te zien.
Van de zombiefilms vind ik eerlijk gezegd alleen The Beyond heel goed. Maar vooral zijn giallo-films vind ik erg goed en die schatte hij ook hoger dan de zombiefilms - zijn eigen favoriete film is Don't Torture a Duckling.

NieuwsFilm

meest populair