Nieuwe beschuldigingen seksueel wangedrag Kevin Spacey aan het licht gekomen

Nieuwe beschuldigingen seksueel wangedrag Kevin Spacey aan het licht gekomen

Uitgelekte documenten schetsen nieuwe incidenten van vermeend wangedrag.

De Amerikaanse acteur Kevin Spacey heeft een nieuwe beschuldiging van seksueel wangedrag aan zijn broek hangen. Het gaat om een voormalig productieasssistent van House of Cards en een acteur die auditie wilde doen voor diezelfde serie. Dat meldt The Hollywood Reporter op basis van nieuw opgedoken documenten.

Media Rights Capital (MRC), de producent van House of Cards, klaagde Spacey twee jaar geleden aan omdat de serie enorme imagoschade opgelopen zou hebben door het seksueel grensoverschrijdend gedrag van de hoofdrolspeler, die voor het laatste seizoen ontslagen werd.

Uit documenten die over die zaak zijn opgedoken wordt er meer bekend over het gedrag van Spacey op de set.

In september 2012 raakte Spacey aan zijn hand gewond na het vasthouden van een brandende vlaggenstok voor een promotieshoot voor het eerste seizoen van House of Cards.

De productieassisstent, in de twintig, kreeg toen de opdracht om met Spacey naar het ziekenhuis te rijden. Tijdens die rit zou Spacey de assistent hebben betast, zo blijkt uit de interne documentatie, die door meerdere bronnen op de set zou zijn aangekaart.

Een andere klacht is afkomstig van een acteur die auditie wilde doen voor de serie en door Spacey werd uitgenodigd op zijn hotelkamer. Daar ging de auditant niet op in, maar daarna zou Spacey zich op een ander plek in Los Angeles alsnog aan hem hebben vergrepen.

NieuwsFilm

meest populair