'Lord of the Rings'-acteur deelt een doodeng moment op de set

'Lord of the Rings'-acteur deelt een doodeng moment op de set

Stephen Ure dacht even dat hij zou stikken.

Deel van de magie van de Lord of the Rings-films van regisseur Peter Jackson is het feit dat de make-up artists en kostuumdesigners bijzonder werk verricht hadden. Ze veranderden mensen in mythische monsters.

Daarvoor moesten een aantal acteurs volledig in de make-up, en droegen ze prosthetics. Een van de acteurs, Stephen Ure vertelde tijdens een interview met Thrillist dat hij daarvan behoorlijk in paniek raakte.

Verstikkend kostuum
"We zaten tussen shots in en ik verloor ineens mijn slikmechanisme," begon de acteur. "Daarvan raakte ik een beetje paniekerig en begon ik wat te hyperventileren. Hoe meer de paniek kwam, hoe erger het voelde. Ik had nog nooit zo'n paniek ervaren. Ik was misschien drie seconden verwijderd van het aftrekken van alle protheses, zodat ik weer kon ademhalen."

Niemand op de set kon het zien en hem ook niet helpen:

"Niemand zag het, omdat ik bedekt was door al dat spul. Ineens kon ik weer slikken, niemand die van iets wist. Dat was mijn eigen kleine paniekmoment. Ik verkeerde echt een minuut lang volledig in paniek. Dat zou echt verschrikkelijk zijn geweest. Als ik dat gezicht afgetrokken zou hebben, dan zou de dag echt verpest zijn. En zou het tienduizenden dollars gekost hebben."

Goed dat hij het dus niet deed en het angstaanjagende moment doorstaan heeft.

NieuwsFilm

meest populair