Daniel Radcliffe verdiende ontzettend veel geld aan de 'Harry Potter'-films

Daniel Radcliffe verdiende ontzettend veel geld aan de 'Harry Potter'-films

Meer dan 100 miljoen dollar om precies te zijn.

Acteur Daniel Radcliffe doet de afgelopen jaren heel erg zijn best om zich met verschillende films te onderscheiden van zijn werk in de Harry Potter-franchise. Desalniettemin blijft dat zijn grootste verdienste.

De acht films die in de franchise verschenen, brachten gezamenlijk meer dan acht miljard dollar op aan de wereldwijde box office. Geen slechte verdienste en dat heeft de inmiddels 31-jarige acteur ook bepaald geen windeieren gelegd.

Heel veel geld
Daniel Radcliffe blijkt meer dan 100 miljoen dollar verdiend te hebben, alleen al aan salaris voor de films. Daarbij worden royalties niet meegerekend.

De site Looper zocht uit hoeveel Radcliffe betaald kreeg voor alle verschillende films. Dat is niet niks, want toen hij nog maar twaalf jaar oud was, werd hij gecast als Harry Potter in The Sorcerer's Stone. Daarvoor kreeg hij maar liefst 1 miljoen dollar.

Dat salaris werd verdrievoudigd voor de film Chamber of Secrets en verdubbeld voor Prisoner of Azkaban. Vervolgens betaalde Warner Bros. de jonge acteur 14 miljoen dollar voor The Goblet of Fire en Order of the Phoenix en kreeg hij voor de laatste drie films per stuk zo'n 25 miljoen dollar bijgeschreven.

Daarmee kreeg Radcliffe dus maar liefst 113 miljoen dollar aan salaris voor de acht films bij elkaar.

NieuwsFilm

meest populair