80 jaar oude recensie pakt 100%-score af van 'Citizen Kane'

80 jaar oude review duwt klassieker van eerste stek op Rotten Tomatoes.

Velen vinden Citizen Kane de beste film ooit gemaakt. Recent was het nog topregisseur David Fincher die de film Mank maakte die zich afspeelt in de schaduw van de klassieker.

Maar ondanks dat maar weinig mensen een slecht woord durven te zeggen, of schrijven, is er nu een 80 jaar oude recensie opgedoken die minder enthousiast oordeelt over de film van regisseur Orson Welles.

Gevolgen voor 100% score op Rotten Tomatoes
Het gevolg is dat Citizen Kane uit 1941 niet meer de volle 100% heeft op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. De film staat nu na 116 recensies op 99%, ook niet verkeerd natuurlijk. Op dit moment staat alleen Paddington 2 als grote film nog op de volle 100%.

De opgedoken recensie stond in The Chicago Tribune en werd geschreven door Frances Peck, met de titel "Citizen Kane Fails to Impress Critic as Greatest Ever Filmed." Je kunt hier de complete recensies nalezen.


Citizen Kane vertelt het levensverhaal van Charles Foster Kane, een steenrijke krantenmagnaat die aan het begin van de film juist is overleden. Een groep journalisten gaat op zoek naar de geheimen in Kane's woelige leven.

NieuwsFilm

meest populair