Celebrity

Beroemde actrice vergelijkt zichzelf met Britney Spears: "Maar ik was niet slecht"

Reese Witherspoon over de impact van de media op iemands imago.

door FilmTotaal om 19:19 in Celebrity
Reese Witherspoon vindt het verschrikkelijk hoe de media popster Britney Spears behandelden in de beginjaren van haar carrière. Volgens de actrice kwam zij in diezelfde periode stukken beter uit de verf. En dat heeft alles te maken met beeldvorming, zo vertelt ze aan Time.

Volgens Reese (45) zagen de media haar min of meer als 'goed' en Spears (39) als 'slecht'. "Wat als de media destijds hadden besloten om mij anders te typeren? Dan zat ik nu in een totaal andere positie", zegt Witherspoon, hardop denkend.

"Ik zou willen zeggen dat het allemaal aan mijn eigen beslissingen of carrièrekeuzes ligt, maar het voelde arbitrair. Het was verschrikkelijk hoe de media Britney behandelden", vervolgt de Big Little Lies-ster, die er dus zelf allemaal goed vanaf gekomen is.

Beide vrouwen braken in 1999 door. Witherspoon werd dat jaar bekend dankzij haar rol als de overambitieuze tiener Tracy Flick in het highschooldrama Election en aandeel in Cruel Intentions, waarin ze Annette speelde.

Spears bracht dat jaar haar inmiddels legendarische debuutalbum Baby One More Time uit, waarmee ze in een klap een wereldster werd.

NieuwsFilm

meest populair