Algemeen

Doctor Strange werd vrij laat geschrapt voor 'WandaVision'

Het samenkomen wordt bewaard tot Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

door Bram de Groot om 13:58 in Algemeen
De serie WandaVision is een inleiding tot de grote tweede Doctor Strange-film Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Bijna zat de magische superheld ook in de tv-serie, maar dat ging uiteindelijk niet door.

In gesprek met Rolling Stone wordt duidelijk dat Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) eigenlijk in de laatste aflevering van WandaVision moest opduiken om Wanda (Elizabeth Olsen) te helpen tijdens het eindgevecht.

'Sommige mensen zeggen misschien: 'Oh, het zou zo gaaf zijn geweest om Doctor Strange te zien.' Maar het zou Wanda hebben overschaduwd'," legde Feige uit toen hem werd gevraagd waarom de plannen werden gewijzigd. Cumberbatch had al getekend voor de rol in de serie.

Te grote afleiding voor Scarlet Witch
"We wilden niet dat het einde van de show gecommoditiseerd zou worden om naar de volgende film te gaan - zo van, hier is die bekende kop: 'Ik zal je laten zien hoe superkrachten werken'," sloot Feige af.

Sam Raimi's Doctor Strange in the Multiverse of Madness verschijnt eind maart 2022 in de wereldwijde bioscoopzalen.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

Scarlet Witch veegt de vloer aan met Dr Strange joh :D

Harmonica1968

Avatar

@Ang3l: Niet als hij Wanda vast zet in een tijd-loop. Hello Wanda, I am here to bargain Smiley face.

Artificialis

Avatar

Kevin Feige "Some people might say, 'Oh, it would've been so cool to see Doctor Strange. But It would have taken away from Wanda. We didn't want the end of the show to be commoditized to go to the next movie - here's the white guy, 'Let me show you how power works."

In dit artikel wordt er ''bekende kop'' van gemaakt, maar Kevin Feige maakte er vooral een punt van dat hij niet wilde dat een 'blanke man die het beter weet' de aandacht van de zelfredzaamheid van een vrouw zou afleiden. Begrijpelijk dat Kevin Feige hiermee heeft geprobeerd om de potentiële publieke ophef uit de weg te gaan. Maar het is natuurlijk enorm jammer dat een Doctor Strange cameo is vermeden vanwege het zoveelste woke-issue.

RelentLess

Avatar

Ik had Dr strange graag in een cameo gezien maar niet in het eind gevecht, dat had totaal niet bij de serie gepast.

NieuwsFilm

meest populair