Algemeen

Zó gaat de nieuwe film van Steven Spielberg heten

Het verhaal wordt losjes gebaseerd op Spielbergs eigen jeugd.

door Jan-Peter Rook om 17:10 in Algemeen
Drie jaar na Ready Player One en vlak vóór zijn aankomende nieuwe versie van West Side Story weten we de titel van de volgende film die Steven Spielberg gaat maken: The Fabelmans. Deze wordt losjes gebaseerd op zijn eigen jeugd.

Casting director Cindy Tolan, die met Spielberg werkte aan West Side Story, is momenteel schijnbaar op zoek naar twee verschillende versies van Sammy, een fictieve versie van Spielberg. Er wordt voor dit personage gezocht naar een tiener van 14 tot 18 jaar, én naar een kind van 6 tot 8 jaar, waaruit we kunnen afleiden dat de film zich in verschillende tijdperken zal afspelen.

Persoonlijk project
Het lijkt erop dat dit Spielbergs meest persoonlijke film ooit gaat worden, aangezien het wordt gebaseerd op de tijd dat hij opgroeide in Arizona. De cast is alvast dik in orde, met namen als Michelle Williams (Manchester by the Sea), Paul Dano (There Will Be Blood) en Seth Rogen (This is the End).

Williams speelt een personage dat wordt geïnspireerd door Spielbergs moeder en de man die Dano gaat spelen is gebaseerd op Spielbergs vader. Rogen heeft getekend voor de rol van een man die wordt geïnspireerd door Spielbergs favoriete oom.

Spielberg schrijft het scenario samen met Tony Kushner, die al eerder met hem samenwerkte aan films als Munich, Lincoln, West Side Story en de nog steeds niet verwezenlijkte film The Kidnapping of Edgardo Mortara. Dit is echter voor het eerst sinds twintig jaar dat Spielberg zelf meeschrijft; de laatste keer dat hij dit deed was bij A.I. (2001).

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Fluffer

Avatar

Geen enkele van deze projecten boeit mij , waar is de Spielberg van Indiana Jones , jurrasic park en war of The worlds gebleven?

John Wayne

Avatar

Spielberg is en blijft een fantastisch regisseur die tegenwoordig andere films maakt dan de grote thrillrides die hij vroeger maakte. Ik heb de indruk dat hij alleen nog maar dingen maakt die hem persoonlijk interesseren en dat hij geen uitdaging meer ziet in het zoveelste spektakelstuk.

Filmhead

Avatar

Misschien wel the big goodbye hierna? Ja de blockbuster kent hij zelf wel lijkt me nu. Hij is ook ontzettend oud nu, JJ is wat betreft nu de blockbuster man

KeesjeNL

Avatar

@ Fluffer Omdat hij een genre-loze filmmaker is (hij heeft zich overduidelijk bewezen in de genres horror, drama, science-fiction, actie en zelfs comedy gemaakt (in zijn eerste jaren)) en nu zelf kan kiezen (en betalen) wat hij het liefst verfilmd. Maar stiekem hoop ik ook nog op een aantal stevige actie- of horrorfilms van hem ;)..

Indy5

Avatar

Als Spielbergian ben ik zeer benieuwd naar dit project. Ook naar de remake van West Side Story.Voor het geld hoeft hij het niet te doen en kan hij inderdaad de projecten oppakken die het liefst zou doen.Wel benieuwd of we zijn vingerafdruk terugzien in Indiana Jones 5.

Master Of Films

Avatar

Filmhead "JJ is wat betreft nu de blockbuster man"
Maar JJ is geen Spielberg.

Goku32

Avatar

Inderdaad fluffer,
Waar is de Spielberg gebleven die ons geweldige films heeft laten zien.
Zoals Cremlings
Duel
Jurrasic park
Tegenwoordig is het allemaal poep wat er gemaakt word door hem erg vaag allemaal

Gigan72

Avatar

@Goku32
Steven is niet de regiseur of schrijver van Gremlins hij was alleen producent

Maar verder mee eens Steven is al jaren zijn magie kwijt.

milo007

Avatar

Wie weet wordt deze nieuwe een leuke familiefilm zoals ET indertijd was, gewoon door de ogen van een kind zoals dat Spielbergs handelsmerk was voor zovele classics van hem.

@Filmhead, tegenwoordig worden blockbusters ingeblikt door studios en hebben regisseurs weining tot geen inbreng. Je had even goed James Wan (ff7, aquaman), Justin LIn (ST Beyond, ff6) of Leitch (Hobbs n Shaw, Deadpool 2), hun weinige inbreng is allicht beter dan die van wannabe spielberg JJ, vooral dan van Wan die het genie is achter films als Saw en The conjuring.. Maar voor mij persoonlijk gaat de titel van nieuwe spielberg naar Jon Favreau (iron man, Jungle Book). Om maar te zeggen dat vandaag de dag niemand uitblinkt in Hollywood.

NieuwsFilm

meest populair