Zó gaat de nieuwe film van Steven Spielberg heten

Zó gaat de nieuwe film van Steven Spielberg heten

Het verhaal wordt losjes gebaseerd op Spielbergs eigen jeugd.

Drie jaar na Ready Player One en vlak vóór zijn aankomende nieuwe versie van West Side Story weten we de titel van de volgende film die Steven Spielberg gaat maken: The Fabelmans. Deze wordt losjes gebaseerd op zijn eigen jeugd.

Casting director Cindy Tolan, die met Spielberg werkte aan West Side Story, is momenteel schijnbaar op zoek naar twee verschillende versies van Sammy, een fictieve versie van Spielberg. Er wordt voor dit personage gezocht naar een tiener van 14 tot 18 jaar, én naar een kind van 6 tot 8 jaar, waaruit we kunnen afleiden dat de film zich in verschillende tijdperken zal afspelen.

Persoonlijk project
Het lijkt erop dat dit Spielbergs meest persoonlijke film ooit gaat worden, aangezien het wordt gebaseerd op de tijd dat hij opgroeide in Arizona. De cast is alvast dik in orde, met namen als Michelle Williams (Manchester by the Sea), Paul Dano (There Will Be Blood) en Seth Rogen (This is the End).

Williams speelt een personage dat wordt geïnspireerd door Spielbergs moeder en de man die Dano gaat spelen is gebaseerd op Spielbergs vader. Rogen heeft getekend voor de rol van een man die wordt geïnspireerd door Spielbergs favoriete oom.

Spielberg schrijft het scenario samen met Tony Kushner, die al eerder met hem samenwerkte aan films als Munich, Lincoln, West Side Story en de nog steeds niet verwezenlijkte film The Kidnapping of Edgardo Mortara. Dit is echter voor het eerst sinds twintig jaar dat Spielberg zelf meeschrijft; de laatste keer dat hij dit deed was bij A.I. (2001).

NieuwsFilm

meest populair