Nieuwe 'Dracula'-film wordt extreem gewelddadig

Nieuwe 'Dracula'-film wordt extreem gewelddadig

Maar ook een heerlijke komedie volgens Robert Kirkman.

Sherlock Holmes en Dracula behoren tot de personages die zo'n beetje het vaakst naar het witte doek zijn gebracht. Dat er dus heel wat nieuws aan zit te komen, zal niemand echt verbazen.

Robert Kirkman, de man die onder meer achter The Walking Dead zit, kwam in november 2019 met een idee voor een project rond Dracula. Hij wilde de film Renfield maken, waar we sinds het project aangekondigd werd nog maar weinig over gehoord hebben.

Extreem gewelddadig
Kirkman kwam tijdens een nieuw interview voor het eerst sinds november 2019 met details over zijn pitch bij Universal Pictures.

"We maken een hele toffe film voor Universal die zich focust op Renfield. Het is een verhaal over het hulpje van Dracula, en hoe shitty dat werk is. Het is een heerlijk grappige en extreem gewelddadige komedie," aldus Kirkman.

Als regisseur aan het project is Chris McKay verbonden. Met het project baseert Kirkman zich net als zovelen voor hem op het oorspronkelijke boek van Bram Stoker. Of deze deel uit zal maken van het bredere Universal Monsters-universum is niet helder.

NieuwsFilm

meest populair