Celebrity

Robert Downey Jr. verliest zijn 'rechterhand' door een dodelijk ongeluk

Jimmy Rich was al sinds 2003 de rechterhand van de acteur.

door FilmTotaal om 16:27 in Celebrity
Jimmy Rich, de persoonlijke assistent van Robert Downey Jr., is woensdagavond op 52-jarige omgekomen tijdens een zwaar verkeersongeluk. Dat heeft Downey in een emotioneel bericht bekendgemaakt op Instagram.

Rich werkte al sinds 2003 voor Downey. Hun eerste project samen was The Singing Detective uit datzelfde jaar. Daarna zouden ze nog ruim twintig keer samenwerken, zo ook tijdens alle Marvel-films waarin Downey schitterde als superheld Iron Man. De acteur reageert dan ook vol ongeloof op zijn overlijden.

"Dit is geen nieuws. Dit is een verschrikkelijke en schokkende tragedie", reageert Downey geëmotioneerd in een bericht op Instagram. "Hij was mijn maat, mijn rechterhand, een oom voor mijn kinderen en geliefd door iedereen die hem ooit heeft mogen ontmoeten vanwege zijn unieke karakter en humor".

De Iron Man-vertolker wenst de familie van Rich enorm veel sterke. "Mijn gedachten zijn bij zijn schitterende familie, vrienden, collega's en alle fans die hem kenden als de man die mij heeft gesteund tijdens iedere stap in mijn herstel, leven en carrière".

Rich stond dus mede aan de zij van Downey toen hij aan het afkicken was van zijn drugsverslaving. De twee hadden dan ook een zeer sterke band, waardoor zijn overlijden een groot verlies zal zijn in het leven van Downey.NieuwsFilm

meest populair