'Star Wars'-bedenker George Lucas dacht dat de wereld zou eindigen in 2012

'Star Wars'-bedenker George Lucas dacht dat de wereld zou eindigen in 2012

Volgens Seth Rogen had George Lucas zelfs een ruimteschip?

Seth Rogen onthult dat George Lucas geloofde dat de wereld zou eindigen in 2012. De Star Wars-bedenker weigerde - helaas voor Rogen - om zijn ruimteschip met hem te delen.

De 39-jarige Seth Rogen blijkt een vrij aparte ontmoeting gehad te hebben met de bedenker van Star Wars. Volgens Rogen geloofde Lucas dat de wereld zou eindigen in 2012 en vroeg hij aan hem of hij mee mocht op zijn ruimteschip. Lucas had daar een vrij duidelijk antwoord op: "nee".

Nog altijd last van
Rogen heeft er naar eigen zeggen nog altijd last van dat Lucas 'nee' zei op zijn verzoek om hem mee te nemen. Gelukkig voor hem dat de verhalen over het einde van de wereld niet klopten:

Tweet verwijderd

Het idee dat de wereld tot een einde zou komen in 2012 komt voort uit een Maya-kalender die op 21 december 2012 stopte met tellen. Volgens sommigen zou dat betekenen dat de wereld zou eindigen op die dag.

Roland Emmerich wist daar slim gebruik van te maken door in 2009 met rampenfilm 2012 te komen en Rogen gebruikte zo'n uitgangspunt ook al voor zijn film This is the End. Hoewel de wereld nog bestaat, leverde het dus wel wat op als het aankomt op creatieve ideeën.

NieuwsFilm

meest populair