Statusupdate: Wie en wat kunnen we verwachten voor 'Demolition Man 2'?

Statusupdate: Wie en wat kunnen we verwachten voor 'Demolition Man 2'?

Krijgen we eindelijk te weten hoe de drie zeeschelpen werken?

Vorig jaar mei verraste Sylvester Stallone zijn fans met het opvallende bericht dat er gewerkt werd aan een vervolg op Demolition Man, door velen gezien als één van zijn beste titels. Maar sindsdien is het een beetje stil.

Dit is ook niet zo gek, want recentelijk voltooide Sly de opnames van Samaritan, hij moet de hoofdrol gaan spelen in Little America en het woord Expendables 4 is ook al meerdere keren gevallen, dus waar gaat hij de tijd vandaan halen? Toch is het internet momenteel in speculatiemodus, dus geven we jullie de laatste statusupdate:

Wat betreft een verschijningsdatum, vermoed men dat Warner Bros. wil inzetten op een release in 2023, aangezien dat het 30-jarig jublieum van het origineel markeert.

Cast
Uiteraard staat Stallone klaar om zijn personage John Spartan opnieuw te vertolken, maar wie gaan we verder zien? Natuurlijk hopen fans op de terugkeer van Sandra Bullock als Lenina Huxley, maar ook haar agenda zit bomvol (Bullet Train/Lost City Of D) en haar ervaring met sequels is niet bepaald positief. Miss Congeniality 2 flopte hard om over het abominabele Speed 2 nog maar te zwijgen.

De kans dat acteur Denis Leary opduikt als Edgar Friendly, de leider van de ondergrondse verzetsgroep, is aanzienlijk groter. Zijn enige bezigheid op dit moment is de Fox-serie The Moody's die waarschijnlijk geannuleerd gaat worden.

Naast deze potentiële oude garde wordt er ook frisheid toegevoegd door middel van nieuwe vrienden en vijanden. En er gaan zelfs geruchten dat Wesley Snipes' grote slechterik Simon Phoenix een aandeel krijgt via flashbacks of klonen.

Plot
Tot slot waar het verhaal over moet gaan. Met de corrupte leider Raymond Cocteau vermoord, crimineel meesterbrein Phoenix uitgeschakeld en de cryo-gevangenis vernietigd, was het de vraag hoe de bevolking van San Angeles zich heeft ontwikkeld sinds 2032.

Hebben ze samengewerkt met de verzetsgroep van Friendly aan een nieuwe samenleving of is de kloof tussen hen alleen maar groter geworden? Wie leidt hen? Tussendoor kan dan verder de (liefdes)relatie tussen Spartan en Huxley verder uitgediept worden.

NieuwsFilm

meest populair