Algemeen

'Star Wars'-legende Mark Hamill dist zijn rol in 'The Force Awakens'

Zijn enige 'stille' rol!

door Jim Pedd om 14:45 in Algemeen
Star Wars-veteraan Mark Hamill heeft weinig goede woorden over voor zijn rol in Star Wars: The Force Awakens. Althans, daar lijkt het op.

Toen The Force Awakens uitkwam in de bioscoop in 2015, bracht de sci-fi film de franchise op een grote en knallende manier terug naar het witte doek. Maar fans vonden de rol van Mark Hamill in de film behoorlijk tegenvallen. Pas helemaal aan het einde zat Luke in de film.

Stille rol
Hamill wist op Twitter duidelijk te maken hoe hij denkt over zijn rol in The Force Awakens. Hij deed mee aan en Bad Lip Reading voor de film, waarbij hij de rol van Han Solo mocht overnemen van acteur Harrison Ford. En daar had Hamill wel iets over te zeggen:In The Force Awakens ontmoeten we Rey, Finn en Poe Dameron. Zij voeren de strijd tegen de First Order aan, de organisatie die het Keizerrijk heeft opgevolgd als grote en kwaadaardige groep die uit is op heerschappij over het sterrenstelsel.

Hamill kreeg gelukkig in de film erna, The Last Jedi, een iets grotere rol, al bleek zijn Luke Skywalker niet meer het symbool van hoop dat hij ooit was.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Nature

Avatar

Was niet verbaast dat ie in TFA zo'n kleine rol had. Vind TLJ zowieso de beste SW Sequel, week af en had tenminste onverwachte wendingen, jammer dat TROS dat allemaal weer verpeste.

Goku32

Avatar

Ik vind dit zo een slechte film, het sloeg echt allemaal nergens op

Master Of Films

Avatar

Rol? Had Hamill dan een rol in TFA?
Anway, Hamill doet een uitstekende Ford (stem)impressie. Smiley face

Lurking metafan

Avatar

Was niet verbaast dat ie in TFA zo'n kleine rol had. Vind TLJ zowieso de beste SW Sequel, week af en had tenminste onverwachte wendingen, jammer dat TROS dat allemaal weer verpeste.


@Nature Wow, dat is verschillend. Ik denk dat TLJ de film is waar Disney Marvel het gros van de Star Wars fans verloor: bij TFA hadden velen nog iets van dat het voelde als 'n herhaling van zetten, maar het sloot perfect aan bij Star Wars nostalgie, en het werd gevolgd door Rogue One, wat gewoon een ijzersterke Star Wars film is, met het beste ruimtegevecht van de Star Wars saga, 'n legendarische Darth Vader scene en het was heel anders dan het geijkte Star Wars verhaal, maar toch ook weer veel herkenbaar.

En toen kwam TLJ en toen was het praktisch over: Solo scoorde slecht aan de kassa, en dat was vnl omdat het de pech had direct na TLJ te komen.

NieuwsFilm

meest populair