Bijna scoorde heel iemand anders de hoofdrol in 'The Martian'

Bijna scoorde heel iemand anders de hoofdrol in 'The Martian'

Dan hadden we Matt Damon niet als Mark Watney gezien.

In 2015 kwam The Martian uit, een film gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Andy Weir. De film werd geregisseerd door Ridley Scott en had een hoofdrol voor acteur Matt Damon.

Maar het scheelde niet veel, of heel iemand anders had de hoofdrol gespeeld. Weir onthulde tijdens een interview in het kader van zijn nieuwe boek Project Hail Mary dat Channing Tatum bijna de hoofdrolspeler werd.

Channing Tatum
"Nou, toen Matt Damon het erop besloot te wagen, dachten wij: 'Oh hell yeah'. Onthoud ook dat ik bij The Martian echt helemaal niets te zeggen had. Mijn enige werk was de cheque innen," aldus Weir.

"De producenten en Ridley dachten gelukkig ook: 'oh hell yeah. Dat kan werken'. Maar de studio wilde echt heel graag dat Channing Tatum de hoofdpersoon zou spelen."

Die jaren waren dan ook erg goed voor Tatum, die voor filmstudio 20th Century Fox een grote ster was die misschien een flink publiek zou kunnen trekken. Tegelijk had hij nooit een rol als deze gespeeld, waarin hij bijna helemaal alleen een film moest dragen.

Centraal in The Martian staat namelijk Mark Watney, een botanist op een missie naar Mars, waar hij moest uitzoeken of vegetatie op Mars mogelijk zou zijn. Door een storm en een ongeluk blijft hij alleen achter op Mars, terwijl wetenschappers van de NASA en JPL proberen een manier te vinden om hem te redden.

NieuwsFilm

meest populair