Algemeen

Joss Whedon dreigde carrière Gal Gadot te beëindigen

De regisseur misdroeg zich behoorlijk op de set van Justice League.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
We horen al langer dat Joss Whedon zich behoorlijk misdragen zou hebben op de set van Justice League. Denk maar aan alle kritiek die acteur Ray Fisher op Whedon heeft geuit.

Tegelijk weten we ook van actrice Gal Gadot dat ze allerminst blij was met de manier waarop Whedon zich gedroeg op de set. Whedon werd ingeroepen voor de heropnames van Justice League en misdroeg zich behoorlijk.

Carrière bedreigen
Tijdens een interview met het Israëlische Channel 12 vertelde Gadot dat Whedon dreigde er zeker voor te zorgen dat haar carrière "miserabel zou zijn" als ze tegen hem in zou zijn gegaan.

Gadot wist de regisseur meteen terug in z'n hok te duwen: "ik handelde het ter plekke gewoon af". Hoe ze dat precies deed is natuurlijk de vraag:In het verleden stelde Gadot al iets soortgelijks, toen de eerste berichten over misdragingen van Whedon naar buiten kwamen. De actrice gaf toen toe dat ze "problemen" had gehad met de schrijver en regisseur en dat ze die vervolgens neer had gelegd bij filmstudio Warner Bros., dat "het snel afgehandeld" had.

22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThysRomani

Avatar

Dat is idd onacceptabel gedrag. Hollywood Haantje.

Pascal08

Avatar

En waarom zou ze tegen hem in hebben moeten gaan dan? Zo baanbrekend of extreem zijn haar shots niet.
In welk opzicht wou ze niet doen wat hij verlangde?
Als hij verlangt dat zij bijv. tijdens re-shoots een bepaalde vecht scene of iets dergelijks wilt overdoen en zij weigert dat en zegt bijv. “Gebruik maar cgi” dan kan ik begrijpen dat hij pissed is omdat zoiets het hele werk kan verneuken, kijk maar naar re-shoot snor Cavil.
In deze context maakt zij dan ook zijn carriere miserabel als ze niet zou meewerken en zou aandringen op cgi.
Maar hey media en contexten...

centr1no

Avatar

Context?
Het artikel:
"Volgens berichten in de VS dreigde Joss Whedon, directeur van Justice League, haar carrière te schaden - nadat ze had gevraagd om veranderingen in haar karakter aan te brengen."
Dus terwijl Whedon de opdracht heeft gekregen een film van iemand anders, die al in post production was, van bijna 4 uur terug te brengen naar 2 uur en ook nog eens 'luchtiger' te maken gaat Gadot vragen om karakterwijzigingen.
Ik zeg niet dat Whedon een fijne vent is maar de berichten hierover zijn wel steeds erg eenzijdig en geven nooit alle details.

Beyonder

Avatar

Die gasten zijn allemaal hetzelfde. Gepest op school enzovoort. Ook vaak narcisten. Die vent moeten ze opbergen.

GreenHornet

Avatar

Gadot blijkt ook geen lieverdje te zijn op de set. Daarom botsen deze 2 karakters ook flink met elkaar.

Spider-fan

Avatar

Ik zou wel Whedon's kant van het verhaal willen horen, maar volgens mij heeft hij nog nergens op gereageerd. Vooral het feit dat ook de Buffy-acteurs zich tegen hem keren, geeft me het gevoel dat de beschuldigingen wel waar zijn, want die hebben voor een groot deel hun carrière en bekendheid aan hem te danken, dus je zou verwachten dat die het meest loyaal aan hem zouden zijn.

23VDV23

Avatar

@centr1no: ze wilde wijzigingen in de manier zoals Whedon haar karakter neerzette. Daar stond ze niet achter. Dat is juist geen gek verzoek als je ergens mee in zee bent gegaan en richting de eindstreep wordt er opeens iets gedaan waar je je totaal niet in kunt vinden.

MrPicture

Avatar

Misschien beter geweest, heb je haar acteren gezien ?

Artificialis

Avatar

Gebaseerd op de interviews die ik van Joss Whedon heb gezien vind ik het knap dat achter deze man een monster zou schuilgaan. Ik heb eerder het idee dat irritatie, frustratie en boosheid al snel door allerlei personen heftiger wordt geïnterpreteerd dan het in werkelijkheid is.

Hoe kan deze man in godsnaam Buffy, Angel, Firefly, Serenity, Avengers en Age of Ultron hebben gemaakt als hij een intimiderend en obsceen persoon zou zijn? Hij is geen Harvey Weinstein die zich als producer achter de schermen kon verbergen. Joss Whedon stond in het veld met honderden, misschien wel duizenden acteurs en crewleden waar hij door de jaren heen mee samen heeft moeten werken.

RogueWon

Avatar

Vies en akelig mannetje die Joss Whedon. Ik mag die Gal Gadot ook niet want ze doet alsof ze al jaren actief is in Hollywood en een van de beste actrices is aller tijden. Tevens is ze verkeerd gecast als Wonder Woman. Maar tering wat een mooi gezicht.

NumberOne

Avatar

Een regisseur wil nu eenmaal zijn visie op film overdragen. Ik kan mij voorstellen dat dit lastig is voor acteurs die een bepaalde rol nogmaals komen uitvoeren, die hebben daar ook een bepaald beeld bij en dat zal best af en toe botsen. Maar om elkaar nu te gaan bedreigen is natuurlijk ongepast.

RoberPaulsen

Avatar

@Pascal dus op basis van die hypothetische situatie geef je Whedon gelijk en Gadot ongelijk.
Wow

Gigan72

Avatar

@Spider-fan
Bijna niemand in Hollywood is loyaal aan elkaar.

RobzZ01

Avatar

Wat ik begrijp is dat Gal voornamelijk een probleem had met het seksualiseren van haar personage.

Vergelijk de Snyder cut eens met de Josstice cut. Waar ze in de Snyder cut gewoon een bad-ass krijger is is ze in de Josstice cut voornamelijk aan het droeven om Steve (conflict met Batman hierover) en bestaan veel van haar shots uit verhullende / butt-shots. Scénes die door Zack al geschoten waren werden door Joss opnieuw geschoten om maar een mooi achterwerk in beeld te krijgen. (bijv. de scene dat Diana op het vliegveld wacht en ze kennis maakt met Barry)

Toen kwam de scéne dat The Flash op haar borsten moet vallen en Gal gaf aan dat ze zich hier niet comfortabel bij voelde. Als je als actrice aangeeft dat ze zich niet comfortabel voelt bij een 'seks-grapje'. Ééntje die zo cut-away is en zo niet nodig voor het verhaal is, dan laat je dat toch? Zeker al als je precies hetzelfde grapje al met Scarlett Johansson gedaan hebt in Age of Ultron. Maarnee, Joss wilde dit zo graag doen dat hij zelfs Gal opzij schoof en dan maar een stunt-double voor de grap vroeg.

Gal heeft het uiteindelijk dus niet hoeven doen maar haar karakter is hiermee dus wel weer voor de zoveelste keer geseksualiseerd in de film.

Logisch dat dat dan clasht. Tuurlijk moet een acteur/ actrice voornamelijk opvolgen wat de regisseur vraagt maar dit lijkt me even een andere kwestie. Logisch als je hier wat van zegt en daarmee met de regisseur in discussie hierover gaat.

centr1no

Avatar

23VDV23 "Dat is juist geen gek verzoek als je ergens mee in zee bent gegaan en richting de eindstreep wordt er opeens iets gedaan waar je je totaal niet in kunt vinden."
Zeg ik daar iets over dan?
Ik kan me ook goed voorstellen dat die Ray Fisher het niet leuk vond dat een hoop van zijn scenes uit de film werden geknipt. En alle andere acteurs zullen ook best wel wat te zeuren hebben gehad.
Misschien terecht, misschien niet. Feit blijft dat de acteurs niet bepalen hoe de film er uit komt te zien, Whedon een film af te maken had en er nooit wordt gesproken over misschien wel een eventuele reden waarom Whedon zich op een bepaalde manier gedroeg.
RobzZ01 "Gal heeft het uiteindelijk dus niet hoeven doen maar haar karakter is hiermee dus wel weer voor de zoveelste keer geseksualiseerd in de film."
Ze wordt de hele film door 'geseksualiseerd'. Gadot is bekend geworden door haar uiterlijk en worst gewaardeerd voor haar uiterlijk. Niet voor haar acteerkunsten.
Er is een hele goede reden waarom ze altijd dat ultra korte Amazonerokje moet dragen waarmee ze (naar ik aanneem) van het begin af aan mee akkoord is gegaan.
Dat hypocriete gezever en die dubbele moraal is gewoon zielig.
Ik zeg niet dat die specifieke scenes nodig of gepast waren voor deze film of voor dat moment. Er zijn keuzes gemaakt door de studio en de regisseur en de film is niet bepaald kritiekloos.

RobzZ01

Avatar

@centr1no

Het gaat niet om de pakjes. Het gaat om hoe je een karakter neerzet. De Amazones worden niet geseksualiseerd, dat is niet de focus van hun personage. Uit praktische mogelijkheden kan ook namelijk de keuze voor korte attire gekozen worden.

Gadot is idd door haar uiterlijk bekend geworden. En ook voor haar uiterlijk 'gebruikt'. Kijk maar naar haar rol in de Fast franchise. Maar laat dat nou juist de reden zijn waarom ze wilde stoppen met acteren tot Zack Snyder heil in haar zag en ze samen aan het personage gewerkt hebben.

Ze heeft geen probleem met het Amazone pakje. Ze heeft er wel een probleem mee als de camera op zo'n hoek geplaatst wordt dat er niets aan de verbeelding overblijft. Dat Gadot is bekend geworden om haar uiterlijk betekend niet dat ze dat maar altijd moet accepteren. Ze is een actrice, ongeacht wat je van haar acteerkunsten vindt. Elke acteur met ontbloot bovenlijf wordt toch ook serieus genomen als acteur? Kijk maar naar een Chris Hemsworth ofzo. Dat hij z'n shirt uitdoet wilt dan niet gelijk zeggen dat hij enkel daar is voor seksualisatie.

RogueWon

Avatar

centr1no "Gadot is bekend geworden door haar uiterlijk en worst gewaardeerd voor haar uiterlijk."
I see what you did there Smiley face

Spider-fan

Avatar

Gigan72:

Volgens mij wel. Je ziet regelmatig dat steeds dezelfde mensen met elkaar werken.
Maar ze zouden zeker niet kwaad over hem spreken zonder reden, want ze hebben veel aan hem en de populariteit van zijn producties te danken. Daarom vermoed ik dat het wel waar is. Maar echt plaatsen hoe het in zijn werk gaat, vind ik moeilijk, want ik ken alleen zijn publieke gezicht en dat is altijd juist heel leuk geweest. Je zou een stukje film moeten zien, waar hij niet in de gaten had dat de camera's nog liepen en zijn minder leuke kant duidelijk naar voren komt.
Hij nam ook mensen apart in zijn kantoor, begreep ik van het verhaal van Charisma Carpenter en een paar anderen, waar ze dan te maken kregen met zijn harde kant - dus dat zal zeker niet opgenomen zijn. Maar als zoveel er over klaagden was het ook geen groot geheim dat hij zo was en wisten velen het toch wel.

centr1no

Avatar

RobzZ01 "Kijk maar naar een Chris Hemsworth ofzo. Dat hij z'n shirt uitdoet wilt dan niet gelijk zeggen dat hij enkel daar is voor seksualisatie."
Lol. Natuurlijk wel.

Maac

Avatar

Centr1no "Lol. Natuurlijk wel."
Inderdaad, natuurlijk wel. Maar het telt niet, want wit en piemel.

centr1no

Avatar

^^^
Ja, vandaar dat ik het in mijn eerste reactie al had over de dubbele moraal. Had alleen geen zin om er over uit te weiden.
Precies die Chris Hemsworth is exact het verkeerde voorbeeld hiervoor want die vent weet echt wel dat hij zijn carrière aan zijn uiterlijk heeft te danken en dat zijn ontblootte bovenlichaam helemaal niets toevoegt aan het plot. Die gaat echt niet tegen een regisseur zeggen dat hij voortaan niet meer ge-seksualiseert wil worden in films.
Sowieso is mekkeren over seksualisering in een superheldenfilm stupide, gezien de aard van de karakters.

Ik kan best begrijpen dat je als acteur/actrice baalt als je alleen maar rollen aangeboden krijgt door je uiterlijk terwijl je serieus genomen wilt worden in je vak. Ik kan me herinneren dat Jessica Biel ooit eens in een interview heeft gezegd dat ze 'te mooi' was voor serieuze rollen en dat haar alleen maar gevraagd werd de mooie meid te spelen in comedies e.d..
Het schijnt dat soort mensen altijd te ontgaan dat er een verschil zitten tussen wat je wilt, kunt en wat anderen willen dat je doet.
En dan blijft nog de vraag wat er überhaupt mis is met seksualisering. Seks is een oerdrift.
Simpelweg het feit dat de meeste acteurs en actrices qua uiterlijk bovengemiddeld scoren zou tegenwoordig al seksualisering genoemd kunnen worden maar het is gewoon natuur. Als je versgebakken brood ruikt wil je eten. Als je een aantrekkelijk persoon ziet wil je seks.
Dat films, die je tenslotte in 2 uur tijd zoveel mogelijk emoties moet laten beleven, daarvan gebruik maken is niet meer dan logisch.

Maac

Avatar

Yes, helemaal mee eens. Volgens mij heeft Brad Pitt zich ergens in de jaren 90 ook hiertegen verzet door zijn baard te laten groeien.

NieuwsFilm

meest populair