''Thor'-regisseur verdient veel meer krediet voor het vormen van het MCU'

Kenneth Branagh zou veel meer eer moeten krijgen.

Jaren geleden was de toekomst van het Marvel Cinematic Universe natuurlijk behoorlijk onzeker. Hoewel Iron Man in 2008 een succes was, wisten we lang niet zeker dat het filmuniversum een groot succes zou worden.

Hoewel Kevin Feige en zijn studio natuurlijk veel krediet krijgen, verdient volgens een van de schrijvers van Thor regisseur Kenneth Branagh meer eer dan hij krijgt. Dat omdat hij uiteindelijk degene was die Chris Hemsworth en Tom Hiddleston wist te spotten in het castingproces.

Veel meer eer
Schrijver Zack Stentz stelde dat Branagh meer eer verdient dan hij krijgt. Volgens hem waren er een boel andere grote namen in de running voor de hoofdrollen en als Branagh een andere keuze had gemaakt, was de film echt niet zo goed geworden.

"Kenneth Branagh verdient veel meer credit dan hij krijgt voor het vormen van het MCU, omdat Thor en Loki twee van de moeilijkste rollen om te casten waren. Als je niet nog steeds van Thor houdt terwijl hij arrogant was, en Loki min of meer haatte maar ook van hem hield, dan zou het hele ding als een kaartenhuis in elkaar storten", schrijft Stentz op Twitter.

Volgens hem had het ook te maken met het feit dat "het MCU heel lang nodig had om van goede naar goede film te gaan. Het is heel gemakkelijk om de vroege misstappen te vergeten - Incredible Hulk deed het hooguit OK, Iron Man 2 bracht bakken geld op, maar was creatief gezien een matig product. Thor en Captain AMerica moesten allebei in 2011 een hit zijn om The Avengers in 2012 echt goed op te zetten. Als Thor en Captain America het net zo hadden gedaan als Incredible Hulk, dan had je nog altijd een Avengers gehad, maar waarschijnlijk meer een 'Iron Man en zijn vrienden', in plaats van het ensemblewerk dat we nu kregen."

NieuwsFilm

meest populair