Waarom de beruchte Billy-puppet voor het eerst niet te zien is in 'Spiral'

Waarom de beruchte Billy-puppet voor het eerst niet te zien is in 'Spiral'

Om echt een frisse herstart te maken...

Over enkele dagen keert de Saw-franchise terug naar het witte doek met deel 9, Spiral. Regisseur Darren Lynn Bousman (deel II, III en IV) heeft gekozen voor een kleine opknapbeurt in het verhaal.

In de vorige delen rondom Jigsaw (Tobin Bell) was steevast de beruchte Billy-puppet te zien die onlosmakelijk met de moordenaar verbonden was.

In de nieuwste film draait het om een copycat en zal er dus ook een nieuwe pop te zien zijn in de vorm van een varken met een politie-uniform aan. Dit zal een persoonlijke connectie veroorzaken tussen dader en de agent (Chris Rock) die hem op de hielen zit.

Bewuste keuze
Ironisch genoeg slaat de titel van Spiral juist naar de spiralen die op Billy zijn wangen stonden geschilderd. Toch verschuift Bousman de merknaam en identiteit:

"Als de film Saw 9 had geheten, was het een ander verhaal geworden, maar ik wilde deze twee titels van elkaar onderscheiden. Ik wil geen fans beledigen door Tobin te gaan vervangen, want er is maar één Jigsaw en deze nieuwe killer moest zo anders worden dat er geen vergelijking te trekken was. Het zijn totaal verschillende personages en als je die weg inslaat, moet je alles veranderen, dus ook de pop".

NieuwsFilm

meest populair