Emily Blunt onthult eindelijk de échte reden waarom ze de rol van Black Widow afwees

Emily Blunt onthult eindelijk de échte reden waarom ze de rol van Black Widow afwees

Ze was contractueel verplicht om een andere klus te doen.

Emily Blunt stond ooit klaar om de rol van Natasha Romanoff alias Black Widow te spelen in Iron Man 2 (2010). Het afgelopen decennium gingen er diverse verhalen rond over waarom Blunt uiteindelijk afzag van de rol. In een interview bij The Howard Stern Show heeft de actrice nu eindelijk de ware reden onthuld.

"Ik wil dat verhaal eigenlijk wel even rechtzetten", begint Blunt. "Ik was namelijk contractueel verplicht om een andere klus te doen". De Britse filmster doelt op Gulliver's Travels (2010), een project waar ze "eigenlijk helemaal geen trek in had".

"Ik hou van Iron Man en toen ik de rol van Black Widow aangeboden kreeg, raakte ik geobsedeerd door Iron Man. Ik wilde zo graag samenwerken met Robert Downey Jr., dat leek me zo geweldig", vervolgt ze.

Toch is Blunt niet al te rouwig. De A Quiet Place-actrice heeft namelijk helemaal niets met het genre.

"Ik weet niet of superheldenfilms nou echt iets voor mij zijn. Die films passen niet echt bij mij. Eerlijk gezegd vind ik ze ook niet leuk. Echt helemaal niet leuk", legt ze uit. "Maar natuurlijk was het niet leuk om het aanbod voor Black Widow af te moeten wijzen".

Blunt wil graag de regie hebben over haar carrière en die had ze destijds nog niet. "Ik ben trots op keuzes die ik maak. Mijn keuzes betekenen ontzettend veel voor me, omdat de keuzes die ik maak alles zijn wat ik heb", vertelt ze,

Ook was haar ervaring bij Gulliver's Travels niet helemaal zo negatief, maar het feit dat dit project geen vrijwillige keuze was, blijft wel zeer doen.

Ze vertelt: "Er waren daar overigens een hoop leuke mensen bij betrokken. Het was heus geen ramp om die film te moeten draaien, ik heb gelachen met iedereen, maar het zat me gewoon niet lekker dat ik daar überhaupt aanwezig moest zijn".

NieuwsFilm

meest populair