Algemeen

Emily Blunt onthult eindelijk de échte reden waarom ze de rol van Black Widow afwees

Ze was contractueel verplicht om een andere klus te doen.

door Jeffrey Kouters om 17:49 in Algemeen
Emily Blunt stond ooit klaar om de rol van Natasha Romanoff alias Black Widow te spelen in Iron Man 2 (2010). Het afgelopen decennium gingen er diverse verhalen rond over waarom Blunt uiteindelijk afzag van de rol. In een interview bij The Howard Stern Show heeft de actrice nu eindelijk de ware reden onthuld.

"Ik wil dat verhaal eigenlijk wel even rechtzetten", begint Blunt. "Ik was namelijk contractueel verplicht om een andere klus te doen". De Britse filmster doelt op Gulliver's Travels (2010), een project waar ze "eigenlijk helemaal geen trek in had".

"Ik hou van Iron Man en toen ik de rol van Black Widow aangeboden kreeg, raakte ik geobsedeerd door Iron Man. Ik wilde zo graag samenwerken met Robert Downey Jr., dat leek me zo geweldig", vervolgt ze.

Toch is Blunt niet al te rouwig. De A Quiet Place-actrice heeft namelijk helemaal niets met het genre.

"Ik weet niet of superheldenfilms nou echt iets voor mij zijn. Die films passen niet echt bij mij. Eerlijk gezegd vind ik ze ook niet leuk. Echt helemaal niet leuk", legt ze uit. "Maar natuurlijk was het niet leuk om het aanbod voor Black Widow af te moeten wijzen".

Blunt wil graag de regie hebben over haar carrière en die had ze destijds nog niet. "Ik ben trots op keuzes die ik maak. Mijn keuzes betekenen ontzettend veel voor me, omdat de keuzes die ik maak alles zijn wat ik heb", vertelt ze,

Ook was haar ervaring bij Gulliver's Travels niet helemaal zo negatief, maar het feit dat dit project geen vrijwillige keuze was, blijft wel zeer doen.

Ze vertelt: "Er waren daar overigens een hoop leuke mensen bij betrokken. Het was heus geen ramp om die film te moeten draaien, ik heb gelachen met iedereen, maar het zat me gewoon niet lekker dat ik daar überhaupt aanwezig moest zijn".

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RogueWon

Avatar

Wat een zeikwijf. Als je het niet leuk vindt om aan een project mee te MOETEN doen, dan had je maar niet het contract moeten ondertekenen.

TwinsA

Avatar

Zeikwijf? Heb al erger gehoord. Ze blijft gewoon top en knap. Misschien eens tijd dat je andere acteurs/actrice of regisseurs/regisseuses eens onder de loep neemt. Benieuwd wat je dan schrijft.

Master Of Films

Avatar

RogueWon "Wat een zeikwijf."
Zeikwijf? Bedoel je dat ze graag naar de plee gaat om naar haar eigen gezeik te gaan luisteren. Of had je een andere definitie van zeikwijf.

RogueWon "Als je het niet leuk vindt om aan een project mee te MOETEN doen, dan had je maar niet het contract moeten ondertekenen."
Volgens mij kan een mensch zich bedenken en/of vergissen. Dus volgens mijn vreemde vermoedens zou ze geen zin meer in hebben nadat ze het contract al had getekend, niet daarvoor. Zeker weten weet ik niet, want Emily Blunt is een vrouw. Een vrouw is net als een hijskraan, ze kan alle kanten op. Kortom vrouwen zijn om van te houden, niet om te begrijpen. Smiley face

Artificialis

Avatar

Het is nu moeilijk voor te stellen dat iemand anders Black Widow zou hebben gespeeld, maar ik denk dat Emily Blunt een zeer goed alternatief op Scarlett Johansson zou zijn geweest. En een goede keuze voor Captain Marvel. En mocht ze op wonderlijke wijze toch nog Sue Storm gaan spelen, dan heeft Marvel een actrice in huis die dit personage zelfs voor een solofilm zou kunnen dragen.

NieuwsFilm

meest populair