Fan van 'Edge of Tomorrow'? Dan hebben we geen goed nieuws

Fan van 'Edge of Tomorrow'? Dan hebben we geen goed nieuws

Als je hoopte op een vervolg, moet je die verwachtingen nu maar wegstoppen.

In de jaren sinds Edge of Tomorrow in de bioscopen debuteerde, hebben regisseur Doug Liman en acteurs Tom Cruise en Emily Blunt hun interesse in een terugkeer vaak geuit.

De kans op zo'n vervolg is niet al te groot. Niet alleen moeten de agenda's van de drie in elkaar passen (wat moeilijk genoeg is met zulke grote Hollywood-sterren), maar ook lijkt het budget te hoog voor het vervolg. Volgens Emily Blunt heeft het in elk geval daarmee te maken dat er nog geen vervolg is gekomen.

Geen vervolg?
"Eerlijk gezegd denk ik dat de film te duur is", begon Blunt tegenover The Howard Stern Show. "Ik weet gewoon niet hoe we het voor elkaar krijgen."

Het productiebudget van de eerste film bedroeg rond de 200 miljoen dollar, wat nodig was om de vele keiharde gevechten tot leven te brengen. Maar de film bracht in de Verenigde Staten slechts 100 miljoen dollar op en in de rest van de wereld zo'n 270,5 miljoen dollar. Een tegenvaller dus.

Edge of Tomorrow speelt zich af in de nabije toekomst. De wereld is aangevallen en grotendeels veroverd door buitenaardse wezens. Een soldaat krijgt het vermogen om elke keer dat hij dood gaat, weer tot leven te komen en kan daardoor de strijd misschien wel winnen.

NieuwsFilm

meest populair