Algemeen

Fan van 'Edge of Tomorrow'? Dan hebben we geen goed nieuws

Als je hoopte op een vervolg, moet je die verwachtingen nu maar wegstoppen.

door Jim Pedd om 09:52 in Algemeen
In de jaren sinds Edge of Tomorrow in de bioscopen debuteerde, hebben regisseur Doug Liman en acteurs Tom Cruise en Emily Blunt hun interesse in een terugkeer vaak geuit.

De kans op zo'n vervolg is niet al te groot. Niet alleen moeten de agenda's van de drie in elkaar passen (wat moeilijk genoeg is met zulke grote Hollywood-sterren), maar ook lijkt het budget te hoog voor het vervolg. Volgens Emily Blunt heeft het in elk geval daarmee te maken dat er nog geen vervolg is gekomen.

Geen vervolg?
"Eerlijk gezegd denk ik dat de film te duur is", begon Blunt tegenover The Howard Stern Show. "Ik weet gewoon niet hoe we het voor elkaar krijgen."

Het productiebudget van de eerste film bedroeg rond de 200 miljoen dollar, wat nodig was om de vele keiharde gevechten tot leven te brengen. Maar de film bracht in de Verenigde Staten slechts 100 miljoen dollar op en in de rest van de wereld zo'n 270,5 miljoen dollar. Een tegenvaller dus.

Edge of Tomorrow speelt zich af in de nabije toekomst. De wereld is aangevallen en grotendeels veroverd door buitenaardse wezens. Een soldaat krijgt het vermogen om elke keer dat hij dood gaat, weer tot leven te komen en kan daardoor de strijd misschien wel winnen.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Ja snap ik ook wel want zo een topper van een film is het ook niet. Het was wel geinig maar daar blijft het bij

23VDV23

Avatar

Heeft die het financieel echt zo slecht gedaan? Vreemd, heeft toch alle ingredi├źnten van een kaskraker en was oprecht nog heel vermakelijk ook. Ik weet niet of een vervolg vanuit verhaaltechnisch opzicht nou heel erg nodig is, maar meestal vinden ze daar wel iets op. Ach, dan maar dit ene deel nog een keertje opzetten. Zeer de moeite waard.

Wilskracht

Avatar

Heb het interview ook gezien en het kwam op mij eerder over dat de filmindustrie momenteel erg turbulent is, waardoor het onzeker is hoe de toekomst eruit gaat zien (grappig als je het hebt over een film als Edge of Tomorrow). Daardoor worden de grote budgetfilms als deze even op pauze gezet in afwachting van meer zekerheid.

Sunspot

Avatar

Afgelopen weekend weer is gekeken, was leuk weer, maar toch stuk minder dan de 1e keer.

Darthmar

Avatar

Mooi. Ik vind de film goed maar zat juist niet te wachten op een vervolg.

Chris23

Avatar

Ondanks een bepaald iets aan het einde waar ik het niet mee eens was vond ik `m verder zeker een toppertje.
Mits ze een origineel idee voor een deel 2 hebben hoop ik dat `t ooit toch van van de grond komt.

Maac

Avatar

Ik heb Edge of Tomorrow denk ik wel 10x gezien. Zoveel gebreken en toch zo ontzettend vermakelijk.

NieuwsFilm

meest populair