'Army of the Dead' liep tegen een groot probleem

'Army of the Dead' liep tegen een groot probleem

Toen Tig Notaro toegevoegd moest worden als vervanger van Chris D'Elia in Army of the Dead.

Army of the Dead staat op het punt zijn debuut te beleven in de Amerikaanse bioscopen en is over iets meer dan een week te zien op Netflix.

Een van de meest interessante dingen, is dat Zack Snyder acteur Chris D'Elia moest vervangen nadat de opnames afgerond waren. Tig Notaro nam het over, nadat de acteur beschuldigd werd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Extreem moeilijk
Tijdens een interview met The Hollywood Reporter vertelde producent Deborah Snyder hoe ingewikkeld het was om Notaro toe te voegen aan de film.

"Het was echt een grote uitdaging, vooral ook gecombineerd met de pandemie waar we mee te maken hadden", aldus Deborah Snyder. "We namen 14 dagen materiaal op om Tig in de film te krijgen. Als er geen pandemie was geweest, hadden we waarschijnlijk de complete cast teruggehaald en scènes opnieuw opgenomen. Maar die luxe hadden we niet."

Het moet veilig en klein zijn, en dus werd besloten alles voor een greenscreen op te nemen. "Gelukkig is Marcus [Taormina], onze visual effects supervisor, buitengewoon. We zaten met hem en Zack en bedachten hoe het moest. Elk shot had een eigen methode en we bedachten hoe we het moesten doen. We bouwden een set op het dak en toen kwam Ana [de la Reguera] terug voor een scène."

Vooral de technische uitdagingen waren groot, met name qua belichting en het verwijderen en vervolgens toevoegen van een andere actrice. "Het moest ook passen met de handheld camera en al die andere zaken moesten we meenemen. Het was zo'n grote uitdaging."

NieuwsFilm

meest populair