Algemeen

Russische filmmakers zetten Tom Cruise een hak met film in de ruimte

Tom Cruise is niet de eerste acteur in de ruimte.

door Jim Pedd om 13:08 in Algemeen
Lang leek het erop dat Tom Cruise de eerste acteur met een film die echt in de ruimte opgenomen is zou worden. Maar dat is niet langer het geval.

Het Russische ruimteagentschap Roscosmos heeft bekend gemaakt dat Yulia Peresild en Klim Shipenko bijna beginnen met hun training om een film in het ISS, het internationale ruimtestation, op te nemen. De opnames gaan al snel van start.

In oktober
"De opnames vinden plaats in het International Space Station. Het begin van de expeditie staat gepland voor 5 oktober 2021 vanuit het Baikonur cosmodrome en de Soyuz MS-19 raket", laat Roscosmos in een statement weten.

Actrice Yulia Peresild en regisseur Klim Shipenko beginnen uiterlijk 1 juni met hun training. Daarvoor doen ze onder meer centrifugetests en moeten ze zwaartekrachtloze vluchten uitvoeren.

De training wordt gedocumenteerd door Channel One, een van de grootste Russische televisiezenders, dat ook meteen de film helpt produceren. De werktitel is Challenge, en het wordt volgens Roscosmos een "ruimtedrama" die erop mikt de "Russische ruimteactiviteiten en het baan van een kosmonaut populairder te maken".

Daarmee zet Roscosmos de NASA en acteur Tom Cruise een hak, want hij maakte vorig jaar bekend een film te gaan opnemen in het ISS. Cruise zou ook in oktober naar het ISS reizen. De vraag is of hij wel eerder zal zijn dan de Russen. Dat die begin oktober lanceren laat zien dat deze kleine ruimterace nog niet gelopen is.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

eltorro

Avatar

Hahah humor, zou Tom vast ook leuk vinden.

Joost van den Heuvel

Avatar

Zou leuk zijn als ze juist samen een film opnemen. ISS is ook internationaal.

Sunspot

Avatar

Haha, zou Cruise zijn gezicht wel eens willen zien bij het horen van dit nieuws, hele uitbarsting haha :D

Jack Burton

Avatar

Planeet aarde nabouwen in de ISS studio's. ????

NieuwsFilm

meest populair