Featured

3 van de beste oorlogsfilms die iedereen gezien moet hebben

Dol op oorlogsfilms? Deze moet je gezien hebben.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Komende periode zetten we onder het kopje 3 van de beste oorlogsfilms die iedereen gezien moet hebben de vele goed ontvangen oorlogsfilms op een rij.

The Hurt Locker

Regie: Kathryn Bigelow | Hoofdrollen: Ralph Fiennes, Jeremy Renner, Evangeline Lilly, Guy Pearce, Anthony Mackie, David Morse, Sam Spruell | Amazon Prime VideoThe Hurt Locker geeft een beeld van de gevaarlijke werkzaamheden van een Amerikaanse bombsquad in Irak, waar tot op de dag van vandaag zowat dagelijks doden vallen bij allerlei grote en kleine (bom)aanslagen.

The Deer Hunter

Regie: Michael Cimino | Hoofdrollen: Robert De Niro, Meryl Streep, Christopher Walken, John Cazale, John Savage, George Dzundza, Joe Grifasi | iTunesSteven en Nick zijn jonge fabrieksarbeiders die worden opgeroepen voor de oorlog in Vietnam. Voor hun vertrek trouwt Steven zijn zwangere vriendin Angela, hun bruiloftsfeest is gelijk het vaarwelfeest van de jongens. Aangeschoten besluiten ze op hertenjacht te gaan.

The Bridge on the River Kwai

Regie: David Lean | Hoofdrollen: Alec Guinness, William Holden, Jack Hawkins, James Donald, Percy Herbert, André Morell, Harold Goodwin | Pathé ThuisTijdens de Tweede Wereldoorlog zit een aantal Engelse soldaten gevangen in een Japans kamp, waar ze gedwongen worden een brug te bouwen over de Kwai. De Japanse Kolonel Saito geeft Nicholson de leiding over de werkzaamheden nadat deze eerder weigerde om onder Japans bevel te werken.

Eerdere oorlogsfilms vind je hier: deel 1.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

David Mills

Avatar

Op 8 mei j.l hebben jullie hetzelfde artikel geplaats met 3 andere oorlogfilms. Ik denk dat bij de reacties van dat artikel wel de beste oorlogfilms zijn benoemd https://www.filmtotaal.nl/nieuws/81080

Bigds9fan

Avatar

De brug lag niet eens over de rivier Kwai.

Janushhw

Avatar

Fury is ook geweldig

Marty Mcfly

Avatar

The hurt locker en The deer hunter vond ik zo tergend saai.

Civilian Supreme

Avatar

The hurt locker is een samen geraapt zootje leuke scenes. Erg onsamenhangend.
Andere 2 nooit gezien.

Carmine

Avatar

De film bridge on the river kwai is helemaal niet correct. Ik heb er onderzoek naar gedaan aangezien alle broers van mijn oma dat zijn omgekomen. De film is tenenkrommend. De film Railwaymen met Colin Firth is dan wel zeer de moeite waard.

Headzz76

Avatar

"The Hurt Locker?" Serieus??" Zelfs de Rambo franchise is realistischer.

noah81

Avatar

^ de meeste films die een gebeurtenis in de geschiedenis weergeven zijn niet helemaal correct. Maar deze film is toch gebaseerd op t boek van pierre boulle en zijn eigen ervaringen op een plantage oid..? Weet het niet helemaal precies meer maar dan is het logisch dat het niet helemaal historisch juist is zoals het boek, en het veelal fictie is.

Orwilliam

Avatar

The thin red line
Stalingrad
The brotherhood of war (Koreaans)

Zijn mijn favorieten.

NieuwsFilm

meest populair