Poster 'American Beauty': Van wie zijn toch die hand en blote buik?

Poster 'American Beauty': Van wie zijn toch die hand en blote buik?

Het verhaal achter het affiche...

Misschien wist je dit feitje al, maar op FilmTotaal is het nog niet eerder langsgekomen, dus voor de leuk besteden we er even aandacht aan.

Hoewel de #metoo-beschuldigingen aan het adres van acteur Kevin Spacey enigzins een smet hebben gebracht op het imago van het veelgeprezen American Beauty (1999), staat de iconische filmposter nog steeds fier overeind.

Het beeld van de hand met een roos op een blote buik wekte bij veel kijkers de indruk (inclusief ondergetekende) dat deze van hoofdrolspeelster Mena Suvari waren.

Twee modellen
Niets is minder waar, want de hand blijkt van Mad Men-actrice Christina Hendricks. De blote buik is weer van heel iemand anders, namelijk actrice Chloe Hunter. In The Rich Eisen Show legt Hendricks uit hoe alles tot stand kwam:

"Het was een optreden toen ik nog werk zocht als model. We waren met zijn tweeën en ik moest met een ander meisje simpelweg poseren in verschillende posities. Haar hand(en) op mijn buik, mijn hand(en) op haar buik of gewoon mijn eigen hand(en) op mijn eigen buik. Maar uiteindelijk heeft haar buik het gehaald en mijn hand. Toen ik de poster zag, herkende ik hem meteen'!

NieuwsFilm

meest populair