Carrièremissers: Arnold Schwarzenegger als Mr. Freeze in 'Batman & Robin'

Maar hij had een hele goede reden om toch akkoord te gaan...

In onze rubriek 'Carrièremissers' gaan we dieper in op bepaalde keuzes van acteurs/actrices die achteraf gezien niet zo verstandig bleken. Vandaag is het (weer) de beurt aan Arnold Schwarzenegger.

Batman & Robin (1997) staat niet alleen bekend als één van de slechtste stripverfilmingen, maar tevens als één van de slechtste (vervolg)films ooit gemaakt met overacting, vreselijke dialogen en onaangename actie.

Een berucht element was Mr. Freeze, gespeeld door Schwarzenegger. Slechts een paar jaar eerder had Batman: The Animated Series het personage opnieuw uitgevonden met een tragisch achtergrondverhaal wat hem tot één ​​van de meest meeslepende schurken van de Dark Knight had gemaakt.

Batman & Robin liet hem in plaats daarvan eindeloze ijswoordspelingen spuiten en een belachelijk uitziend kostuum aantrekken.

Money, money, money
Hoewel veel fans de rol als een dieptepunt uit de carrière van Arnie zien, vindt de Oostenrijkse acteur dat zelf wel meevallen. Zeker als hij terugdenkt aan het geld dat ermee gemoeid was wat voor hem ook de enige reden was om zich aan te melden.

Schwarzenegger ontving namelijk een waanzinnige $25 miljoen dollar en hoefde daarvoor nog geen maand op de set te staan, wat dus neerkomt op ongeveer een slordige $1 miljoen dollar per dag.

Daarnaast had hij een clausule voor een maximaal 12-urig werkdagbeleid in zijn contract laten zetten, inclusief make-up en aankleden. Hierdoor konden de makers maar beperkt met hem filmen.

NieuwsFilm

meest populair