Regisseur 'Top Gun' werd 3 keer ontslagen tijdens opnames

Regisseur 'Top Gun' werd 3 keer ontslagen tijdens opnames

Opvallende woorden van wijlen Tony Scott.

Eind dit jaar verschijnt waarschijnlijk het lang verwachte Top Gun: Maverick in de wereldwijde bioscoopzalen. De film volgt op Top Gun uit 1986 van wijlen Tony Scott en producenten Don Simpson en Jerry Bruckheimer.

Nu is er online een fragment verschenen uit de track met audiocommentaar van de in 2012 overleden Scott. De regisseur geeft daarin aan dat hij maar liefst drie keer moest stoppen met filmen aangezien studio Paramount Pictures zijn plannen niet zag zitten.

Eerste ontslag om slow motion-scènes
"Ik nam scènes op in slow motion met kleurenfilters en dat bleek een beetje kunstzinnig en duister en esoterisch. Paramount zag deze beelden toen ik nog op het vliegdekschip zat en ze raakten in paniek en verboden me om slow motion scènes op te nemen," aldus Scott op de Dvd-track.

"Dat vond ik helemaal niet fijn. Ik schoot één rol met normaal beeldmateriaal en bleef de rest in slow motion opnemen, omdat ik een visie had over hoe het begin eruit zou moeten zien," vervolgt Scott tijdens het commentaar.

"Helaas stuurden ze de verkeerde rollen terug - ze stuurden de slow-motion rollen terug. Dus ik werd ontslagen. Mijn contract werd beëindigd. Maar we zaten vast op het vliegdekschip en konden niet meer terug omdat het slecht weer was, dus ik bleef gewoon opnemen."

Te hoerig en te veel vizier
"Het tweede ontslag was met Kelly McGillis. Ik heb haar er mooi uit laten zien op een soort van - wat is het woord? - hoerige manier, denk ik. En de studio nam dit werk weg in een poging om Kelly er wat meer nuchterder uit te laten zien," aldus Scott.

"Het derde ontslag kwam toen ik de vizieren van de helmen van de jongens die in de jets vlogen naar beneden deed. Ik wilde de lucht en alles eromheen zien. Dat drukte de hoofdrolspelers een beetje naar de achtergrond."

En zo wordt andermaal duidelijk dat de grote filmstudio's regelmatig ingrijpen tijdens de opnames blockbusters. Top Gun, met ongetwijfeld de nodige concessies van beide kanten, bleek uiteindelijk een van de grootste filmsuccessen dat jaar.



NieuwsFilm

meest populair