Algemeen

Famke Janssen niet in X-Men 4

door Jens Holierhoek op 21.11.2006 om 22:44 in Algemeen
Famke Janssen zal geen rol in spelen in een vierde X-men film, als die mocht volgen. In een interview met Televizier geeft ze aan niet meer in de huid van Jean Grey te willen kruipen. "Het was een heel goede ervaring maar het is nu tijd om verder te gaan", aldus Janssen.

Eerder leek het er al op dat de Nederlandse actrice (Don't Say a Word, I Spy) ook niet in het derde deel zou schitteren. Haar personage ging immers in het tweede deel dood en bovendien had ze het erg druk met andere, gelijktijdige projecten. Zelf zegt ze over een herhaalde terugkeer: "Ik zou ook niet weten hoe Jean nu weer terug zou moeten komen. Dan zou het verhaal wel heel ongeloofwaardig worden."

Aan de drukke werkzaamheden zal het echter niet liggen. De film Bathory, van de Slowaakse regisseur Juraj Jakubisko ging onlangs aan haar neus voorbij. Nu speelt de Britse Anna Friel de rol van de zestiende-eeuwse Hongaarse gravin Elizabeth Bathory die honderden vrouwen zou hebben gedood om vervolgens hun bloed te drinken.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

BadBlood

Avatar

Nu speelt Britse Anna Friel de rol van de zestiende-eeuwse Hongaarse gravin Elizabeth Bathory die honderden vrouwen zou hebben gedood om vervolgens hun bloed te drinken.

Dat moet zijn, "om vervolgens in hun bloed te baden."

SunChaser

Avatar

Ze was toch ook dood? Deze keer echt zeg maar, met Wolverines messen in haar maag.

dyonvbaal

Avatar

In de stripboeken en tekenfilm serie gaat The phoenix ook dood, en word dan ook weer tot leven gewekt omdat de phoenix heeft gekregen wat het wou of zo iets.

Dus ook dit keer kan Jean weer terugkomen, voor Cyclops word het moeilijker, maar die is nooit echt dood gegaan.

Ik zou het erg jammer vinden als ze de cast deels moeten veranderen, bij de vorige film was het ook al niet duidelijk of Storm weer door halle berry gespeeld zou worden dus dat zal nou ook wel weer een probleem worden. Denk dat deel 3 toch het laatste goede deel was dan.

panspirit

Avatar

In de stripboeken en tekenfilm is het verhaal van The Phoenix heel anders. Daar gaat het om een wezen van een andere planeet die vervolgens bezit neemt van Jean Grey. Vervolgens gaat Jean Grey dood, maar hoe weet ik niet precies meer. Ze wordt vervolgens weer tot leven gewekt door The Phoenix, omdat die haar wilde bedanken voor het lenen van haar lichaam of zo. Kortom het verhaal in de films hebben helemaal niets te maken met het verhaal van de stripboeken. Dit is natuurlijk heel erg jammer voor de die-hard X-Men fan. Ze hadden dit beter wel kunnen doen dan hadden. Dit had namelijk een veel beter verhaal opgeleverd. Kortom 3 films is mooi zo.

Ik kan Famke Janssen niet ongelijk geven om niet meer mee te doen aan de 4de X-Men film. De eerste 2 films waren ok, maar de laatst niet echt. Het is toen een zinkend schip geworden die zo snel mogelijk moet verlaten.

Trouwens, ik vraag mij wel af waar de 4de film over zou moeten gaan. Immer Cyclops, Jean en Xavier zijn er niet meer. Al hoewel van Xavier weet ik het niet helemaal zeker. De verhaallijn van Wolverine is ook al een beetje uitgemolken. Er blijven zo wel weinig mensen over.

jeffie

Avatar

Over de X-men valt genoeg te vertellen, maar als in deel 3 cyclops, jean grey en xavier dood gaan vraag ik me af over wie de hoofdrollen moeten vertolken omdat de ''harde kern'' van de x-men dood is.

ik vindt de spin-off Wolverine wel geschikt als 4e deel in de X-men serie. enne ontopic--> als Famke genoeg geld wordt geboden om weer als Jean Grey te gaan spelen dan gaat ze dat zekers doenO+

Timer

Avatar

jeffie "over de X-men valt genoeg te vertellen, maar als in deel 3 cyclops, jean grey en xavier dood gaan vraag ik me af over wie de hoofdrollen moeten vertolken omdat de ''harde kern'' van de x-men dood is."

Niet helemaal. Bekijk het stuk ná de aftiteling. ;)

shellghost

Avatar

panspirit "In de stripboeken en tekenfilm is het verhaal van The Phoenix heel anders. Daar gaat het om een wezen van een andere planeet die vervolgens bezit neemt van Jean Grey. Vervolgens gaat Jean Grey dood, maar hoe weet ik niet precies meer. Ze wordt vervolgens weer tot leven gewekt door The Phoenix, omdat die haar wilde bedanken voor het lenen van haar lichaam of zo. Kortom het verhaal in de films hebben helemaal niets te maken met het verhaal van de stripboeken. Dit is natuurlijk heel erg jammer voor de die-hard X-Men fan. Ze hadden dit beter wel kunnen doen dan hadden. Dit had namelijk een veel beter verhaal opgeleverd. Kortom 3 films is mooi zo.

Ik kan Famke Janssen niet ongelijk geven om niet meer mee te doen aan de 4de X-Men film. De eerste 2 films waren ok, maar de laatst niet echt. Het is toen een zinkend schip geworden die zo snel mogelijk moet verlaten.

Trouwens, ik vraag mij wel af waar de 4de film over zou moeten gaan. Immer Cyclops, Jean en Xavier zijn er niet meer. Al hoewel van Xavier weet ik het niet helemaal zeker. De verhaallijn van Wolverine is ook al een beetje uitgemolken. Er blijven zo wel weinig mensen over. "


Apocalyps, who else... Smiley face
Beast en consorten gaan samenwerken met Apocalyps en Jean Grey en Wolvie tegen hun... Smiley face
Oh en Jean Grey kan best door iemand anders gespeeld worden aangezien ze aardig veranderd is door de Phoenix... :P

Planethugo

Avatar

Zijn toch nog zat karakters om erin te brengen, Gambit bijv :P

Gan_Ning

Avatar

Er kan echt wel een vierde deel komen, er zijn nog zoveel personages die niet zijn gebruikt, of heel even voor komen. Gambit is een heel goed voorbeeld of Forge of Cable en er zijn nog veel meer andere voorbeelden.

SunChaser

Avatar

Jammer dat Halle Berry zo'n grote rol had in 3

SunChaser

Avatar

Apart dat mn post is ge-edit tot spoiler trouwens, terwijl Femke t zelfde zegt in t artikel :D

Thyplosion

Avatar

Een vierde X Men.Waarom niet? Xavier heeft zijn lichaam verlaten, maar heeft een ander lichaam!!Dat zie je na de aftiteling van deel 3. En Magneto heeft zijn eigen krachten nog, zoals te zien is in het einde van deel drie. Cyclops is dood, en Jean is niet voor niets de Phoenix, ze zou zo weer kunnen herrijzen.

Deel drie vond ik gewoon een goede afsluiter trouwens.[rating 4.0] met een buitengewoon sterke soundtrack.

Ik vind Kelsey Grammer uit Frasie als Beast trouwens perfect:E

Steve Harwin

Avatar

dyonvbaal "Denk dat deel 3 toch het laatste goede deel was dan."

Het kan aan mijn smaak liggen, maar ik vind geen van de X-men films echt goed. Dit soort superhelden-soaps boeit me toch niet echt. :O

03Moskau

Avatar

In de stripboeken is Cyclopse ook een tijdje gefuseert geweest met Apocalyps. Dus dat zou een terugkeer voor Cyclopse zijn.
Prof. X en Magneto zijn een lange tijd samen Onslaught geweest, dus weer een oplossing voor die twee.
En alle andere X-Men kunnen dan misschien ook een rolletje krijgen... Of zelfs een eigen film. Cable en Bishop zouden dat bijvoorbeeld makkelijk kunnen hebben.
Maar er zijn natuurlijk ook wat X-Men gebruikt in de oude Generation-X film van ruim 10 jaar geleden...

Er is alleen een kleine fout dat mij is opgevallen. In X2 zie je op een gegeven moment op een TV een man in een praatprogramma, als naam staat daarbij Dr. Henry McCoy. Henry McCoy is Beast, die in X3 wél een blauw vachtje heeft.

Natuurlijk kan je nog veel meer schrijven over X-Men over wie er wel in het team zit, of wie deze film de bad-guy is, maar daarvoor bestaat X-Men te lang voor.
Maar goed, maar eerst natuurlijk een hele andere Marvel film, Ghost RiderT+)

robertvt

Avatar

Beast kreeg in de comics ook zijn vacht pas later.

NieuwsFilm

meest populair