Hebben de films van Zack Snyder een politiek rechtse inslag?

Hebben de films van Zack Snyder een politiek rechtse inslag?

De regisseur gaat in op verhalen die al langer rondgaan over zijn projecten.

Politiek en Hollywood mengen niet goed. Kijk maar naar onder meer Gina Carano (die ontslagen werd door Lucasfilm bij de serie The Mandalorian na politiek geladen uitlatingen op sociale media) en Gal Gadot (die forse kritiek kreeg na haar recente steunbetuigingen aan Israël).

Volgens sommigen is regisseur Zack Snyder iemand die er ook een rechtse agenda op nahoudt. Toen hem gevraagd werd hiernaar, had hij een duidelijk antwoord.

Individuele rechten
"Ik stemde op de Democraten!" begon Snyder. "Ik houd heel erg van individuele rechten. Ik ben ook altijd een voorstander geweest van vrouwenrechten, het recht van een vrouw om te kiezen en heb mij altijd omringd door krachtige vrouwen."

"En natuurlijk sta ik voor de rechten van alle etniciteiten, en voor alle stromingen van het leven. Ik zou zeggen dat ik een behoorlijk liberale man ben. Ik wil dat iedereen zich gehoord voelt en dat iedereen het gevoel heeft mee te kunnen doen. Ik heb dus echt geen rechtse politieke agenda. Mensen zien wat ze willen zien, maar voor mij geldt dit echt niet."

Daarmee verwijst Zack Snyder dus weer een gerucht richting het rijk der fabelen.

NieuwsFilm

meest populair