Veel kritiek op de controversiële comeback van Kevin Spacey

Veel kritiek op de controversiële comeback van Kevin Spacey

Het verhaal van de film helpt ook niet echt mee, maar de acteur krijgt wel steun van verschillende filmtalenten.

Eerder deze week kregen we te horen dat Kevin Spacey voor het eerst in drie jaar tijd weer eens een filmrol heeft weten te bemachtigen. Toch is lang niet iedereen het hier mee eens...

Spacey zal namelijk een acteercomeback maken in de Italiaanse L'uomo che designo Dio van acteur-regisseur Franco Nero en daar komt veel kritiek op.

Zo noemt Mark Ebenhoch, een acteur door wie Spacey wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag op de set van de film Outbreak, de casting ''arrogant, onverantwoord en absurd'', niet in het minst omwille van Spacey's rol.

Controversieel
De film gaat namelijk over een blinde kunstenaar (gespeeld door Nero zelf) die beticht wordt van pedofilie. Spacey zal enkel en alleen een kleine rol spelen, namelijk een cameo als een politie-inspecteur die de beschuldigingen onderzoekt. Veel mensen vinden dit niet kunnen.

Producent Louis Nero heeft de casting echter verdedigd en zegt dat de aantijgingen tegen Spacey leugens zijn: ''Ik heb hem gecast omdat hij een geweldige acteur is. Ik kan niet wachten om met hem samen te mogen werken''.

Paul Schrader
Regisseur Paul Schrader (o.a. bekend van de sterk onthaalde First Reformed), heeft het nu eveneens voor Spacey opgenomen. Schrader wilde in 2018 al met de acteur samenwerken, maar dit ging toen niet door. Schrader vindt het echter mooi om hem terug te zien keren.

''Het werd tijd dat hij een comeback maakte. Als hij schuldig is bevonden aan een misdaad, sluit hem op. Zo niet, laat hem dan acteren. Veel geweldige artiesten hebben zich misdragen''.

NieuwsFilm

meest populair