John Cena haalt woede van China op de hals na 'foutje'

John Cena haalt woede van China op de hals na 'foutje'

Taiwan is geen land maar hoort bij China.

John Cena is momenteel te zien in de Fast and Furious 9 film. Hij geeft nu dan ook de nodige interviews om de film te promoten maar daarvan verliep er eentje niet geheel vlekkeloos...

De acteur is in China namelijk onder vuur komen te liggen omdat hij in een recent interview met de Taiwanese tv-zender TVBS Taiwan een land noemde. Cena zei concreet dat Taiwan als eerste land de negende Fast & Furious-film te zien krijgt.

Foutje
Hoewel Taiwan onafhankelijk bestuurd wordt, beschouwt China het niet als een land maar als een deel van zijn grondgebied. Bijgevolg heeft Cena in een filmpje op het Chinese sociale media-platform Weibo dan ook snel zijn excuses aangeboden.

''Ik hou van China en het Chinese volk'' zegt Cena. Hij voegt er eveneens aan toe dat hij veel interviews heeft gedaan en dat dit niets meer dan een onschuldig foutje was.

Impact
Heel erg vreemd is het niet dat Cena zich snel verontschuldigt. De Chinese box-office is namelijk voor Hollywoodfilms als F9 extreem belangrijk. De film bracht er, ondanks de controverse, tijdens zijn openingsweekend maar liefst 135,6 miljoen dollar op.

Toch vinden sommige Chinezen zijn korte excuses-filmpje niet genoeg. Zo schrijven meerdere Weibo-gebruiker dat Cena moet toegeven dat Taiwan bij China hoort, aangezien hij in zijn excuses Taiwan niet noemt.

Anderen gaan echter nog verder en willen Cena zelfs boycotten, aangezien ze niet weten waar hij staat. Zolang dat niet duidelijk is, zo hij niet moeten kunnen profiteren van China als hij ze niet respecteert.

NieuwsFilm

meest populair