Kort nieuws rond The Hobbit

- Na de teleurstelling over het feit dat Peter Jackson niet de regie over The Hobbit zal gaan voeren, wordt er druk gespeculeerd over de vraag wie dan wel. Sam Raimi, bekend van The Evil Dead en Spider-Man reeksen, schijnt te zijn benaderd voor de baan. Het is nog niet bekend of Raimi het ook daadwerkelijk gaat doen.

- New Line, de producent van The Lord of the Rings mag trouwens wel opschieten met de filmversie van The Hobbit. De rechten om de film te maken vervallen namelijk over een jaar.

- Ian McKellen, die de rol van Gandalf speelde, is erg teleurgesteld dat hij het bij een eventuele verfilming van The Hobbit zonder Peter Jackson zal moeten stellen: "I'm very sad as I should have relished revisiting middle Earth with Peter again as team-leader. It's hard to imagine any other director matching his achievement in Tolkien country."

Jackson moest de regie voor The Hobbit opgeven vanwege een zakelijk geschil dat ontstond tijdens en na het schieten van The Lord of the Rings. Dit leidde tot grote verontwaardiging van Tolkien fans.



NieuwsFilm

meest populair