'Avengers: Infinity War' schrapte belangrijk subplot rond Thanos

'Avengers: Infinity War' schrapte belangrijk subplot rond Thanos

De film Avengers: Infinity War schrapte het personage Lady Death.

In de Marvel Comics wil Thanos zo'n beetje het halve universum uitroeien om Lady Death te versieren. Hij denkt dat door haar ontelbare levens cadeau te doen, ze wel eens voor hem zou kunnen vallen.

In de film Avengers: Infinity War onthult Thanos een iets andere motivatie. Hij is vooral uit op balans en denkt dat die alleen bereikt kan worden door de helft van al het leven uit te roeien. Volgens Thanos is het leven namelijk per definitie verwoestend en moet daar iets aan gedaan worden. Maar waarom kozen de makers eigenlijk voor het weglaten van Lady Death?

Lady Death versieren
Goed, voordat we daar antwoord op geven, is het interessant om op te merken dat Thanos in eerste instantie vermoedelijk wel achter Lady Death aan zou gaan in Avengers: Infinity War. Dat heeft te maken met The Avengers; in de scène na de aftiteling zegt The Other tegen Thanos dat het strijden tegen de Avengers, het "hof maken van de Dood" is. Daarop grijns Thanos enorm en is hij duidelijk helemaal klaar om ervoor te gaan.

Dat impliceerde in elk geval dat Thanos geobsedeerd was met de metafysische representatie van de dood. Maar ineens had hij een andere motivatie.

Praktische redenen
Volgens regisseur Anthony Russo was daar een vrij praktische reden voor. Avengers: Infinity War stond gepland om een einde te maken aan een tien jaar durend verhaal, waarmee het introduceren van een nieuw personage als de Dood het verhaal onnodig complex zou kunnen maken.

"Dan moesten we ineens ook op een heel ander niveau werken, een andere realiteit, en daar was het MCU nog niet beland," aldus schrijver Stephen McFeely tegen Vulture. Hetzelfde argument werd trouwens gebruikt om uit te leggen waarom Adam Warlock - die in de comics een belangrijke rol had in de strijd tegen Thanos - niet in de film zat.

NieuwsFilm

meest populair