Waarom doet 'Army of the Dead' zoiets bizars met zijn zombies?

Waarom doet 'Army of the Dead' zoiets bizars met zijn zombies?

Goed, alleen lezen op eigen risico!

Army of the Dead maakt wat ongewone keuzes ten aanzien van zombies. In een nieuw interview vertelt regisseur Zack Snyder over een van die keuzes.

Let op: Dit artikel bevat SPOILERS.

In Netflix-film Army of the Dead worden heel wat regels ten aanzien van zombiefilms op de kop gezet. In de film zien we natuurlijk de klassieke sluipers, domme ondode wezens met enkel een intense lust naar vlees. Maar er zijn ook Alpha's, veel dodelijker, sneller en sterker.

Bizarre keuze
De zombies van Army of the Dead lijken buitenaards van oorsprong. En kunnen zich mogelijk voortplanten. "Ik geloof dat zich wat zombieliefde heeft afgespeeld, echt wat liefs. Hoewel, ik weet niet of het lief was. Waarschijnlijk was het behoorlijk agressief", zegt Snyder over de zombiefoetus.

"Mijn theorie is dat de zombies in onze film werken naar een punt dat ze mensen niet meer nodig hebben om als soort zich voort te kunnen planten. Dat is de ultieme evolutie. En ze zijn beter dan ons. Dat is volgens mij ook het leuke onderdeel van de film. Ze verwoesten hun omgeving niet meer, vechten niet met elkaar en zijn niet zo slecht voor iedereen. Tenzij je hen natuurlijk dwarsboomt, dan zit het niet goed."

De zombies lijken dus zowaar een heel eigen samenleving te vormen, en kunnen zich voortplanten. En dat zorgt voor bijzondere mogelijkheden. "Wat mij betreft is de zombiebaby interessant om tal van redenen. En een daarvan is dat het alles op de proef stelt. Je denkt dat je weet wat dit genre te bieden heeft."

NieuwsFilm

meest populair