Angelina Jolie wéér over de rooie: Brad Pitt mag kinderen vaker zien

Angelina Jolie wéér over de rooie: Brad Pitt mag kinderen vaker zien

Hoofdstuk nummer zoveel.

Angelina Jolie en Brad Pitt zijn nog altijd verwikkeld in een juridische strijd over de voogdij van hun kinderen. Onlangs heeft de rechter besloten dat Pitt meer tijd mag besteden met zijn kroost, maar Jolie is niet blij met de manier waarop die beslissing tot stand is gekomen en heeft daarom een officiële klacht ingediend.

De rechter zou eerder dit jaar hebben besloten dat Pitt meer voogdij krijgt over zijn vijf minderjarige kinderen. Deze beslissing was overigens in principe geheim, maar is nu op straat komen te liggen door insiders die het verhaal hebben doorverteld aan de gossipbladen.

Het is onduidelijk of deze uitspraak ook juridisch bindend is. Volgens een andere bron is de officiële voogdijregeling namelijk nog niet aangepast.

"Enkele weken geleden heeft de rechter na maandenlang proces besloten om Brad significant meer tijd met zijn kinderen te gunnen. Hij mocht ze voorheen namelijk nauwelijks zien", aldus de bron.

De rechter zou zich daarbij hebben gebaseerd op de verklaringen van een hoop getuigen en experts die zich namens de kinderen hebben uitgesproken over het belang van deze stap.

Maandag heeft Jolie een officiële klacht ingediend over dit besluit. In november probeerde de actrice diezelfde rechter ook al van de zaak af te krijgen en hem te laten vervangen door een ander, maar dat lukte haar niet.

Jolie zou namelijk menen dat de rechter haar een kans op een eerlijk proces heeft ontnomen door niet te kijken naar al het bewijs dat zij heeft aangedragen over de gezondheid en veiligheid van de kinderen. Ook hekelt ze het dat haar kinderen zelf niet hebben mogen getuigen.

NieuwsFilm

meest populair