'Superman'-schrijver over de grote kritiek op de reboot

'Superman'-schrijver over de grote kritiek op de reboot

Drie maanden geleden werd een reboot van Superman aangekondigd, en die kreeg forse kritiek.

Meer dan drie maanden geleden werd aangekondigd dat J.J. Abrams en Bad Robot een nieuwe Superman-film zouden ontwikkelen. Dat op basis van een scenario waar druk aan gewerkt wordt door Ta-Nehisi Coates.

Fans hopen al jaren een nieuwe film rond Superman te zien en waren niet per se heel blij met de aankondiging van een nieuwe Superman. Dat Henry Cavill niet meer terugkeert voor een solofilm viel slecht. Nu reageert Coates voor het eerst op de kritiek.

Eerste reactie
"Niets dat ik kan zeggen helpt hierin," begon Coates. "Echt, helemaal niets. Niets van wat ik kan zeggen, zal iets doen om de manier waarop deze film uiteindelijk ontvangen wordt te verbeteren. Ik wil dat mensen hun eigen ervaring met de kunst hebben. Ik wil niet dat ze mij horen, of mij zien. Ik hoop echt dat ze mij helemaal niet zien. Ik wil dat ze zien wat wij uiteindelijk opleveren."

"Ik wil dat Superman zijn kans krijgt, ik wil dat hij echt gaat leven en begroet wordt. Ik wil niet dat ik of de bagage van mijn narratief, dat overschaduwt. Zoiets heb ik in het verleden vaker gezegd als ik aan projecten werkte en dat is volgens mij nog altijd waar."

Kortom: we zullen moeten wachten en krijgen vanzelf meer te horen en te zien van de nieuwe Superman.

NieuwsFilm

meest populair