Rusland waarschuwt Disney voor de release van 'Out'

Rusland waarschuwt Disney voor de release van 'Out'

De film bevat een homoseksuele hoofdpersoon en daar hebben de Russen moeite mee.

Roskomnadzor, de Russische communicatie-autoriteit, heeft Walt Disney gewaarschuwd voor de distributie van de korte film Out. Die zou 'schadelijk' zijn voor Russische kinderen.

Dat stelt Roskomnadzor althans in een brief die het aan Disney gestuurd heeft. De korte film zou tegen de Russische weet gaan, die zou verbieden informatie te verspreiden "die familiewaarden ontkent en non-traditionele seksuele relaties promoot" voor kinderen.

Korte film Out
De korte film Out is hier in Nederland gewoon te streamen op Disney+ en duurt twaalf minuten. We volgen Greg, die een gewone dag heeft gevuld met familie, liefde en een onstuimig hondje. Desondanks heeft Greg een geheim. Vandaag wordt alles anders, want dankzij de hulp van zijn wijze pup en een beetje toverkunst, leert Greg dat hij niets te verbergen heeft.

In Rusland zijn homoseksuele relaties toegestaan, maar een wet uit 2013 verbiedt "propaganda voor non-traditionele seksuele relatie" onder jonge Russen. Mensenrechtenorganisaties hebben die wetgeving veroordeeld en stellen dat deze de maatschappelijke vijandigheid richting homoseksualiteit alleen maar vergroot.

In het land spelen al langer problemen op dit vlak. Eerder werd Dolce & Gabbana bekritiseerd door een Russische openbaar aanklager, omdat op diverse Instagram-advertenties te zien was hoe een homoseksueel koppel kust.

NieuwsFilm

meest populair