'A Quiet Place Part II' verdiende meer in één weekend dan 'Tenet' in totaal

'A Quiet Place Part II' verdiende meer in één weekend dan 'Tenet' in totaal

De box office lijkt weer bijna terug bij 't oude.

Het ziet er niet slecht uit voor de Amerikaanse box office. Die lijkt langzaam weer bij het oude te zijn en weer eens richting een betere situatie te gaan dan het afgelopen jaar het geval was. Allemaal dankzij de snelle vaccinaties.

Na vier dagen aan de Amerikaanse box office, lijkt A Quiet Place Part II uit te komen op een verdienste van 58,5 miljoen dollar. Dat is meer dan de eerste franchisefilm opbracht tijdens zijn openingsweekend (50,2 miljoen dollar), maar belangrijker nog: ook net iets meer dan Tenet überhaupt wist op te halen aan de box office in de Verenigde Staten.

Traag herstel
Dit is natuurlijk geen dis in de richting van de film Tenet. Toen die op 26 augustus 2020 in première ging in de Verenigde Staten, waren lang niet alle bioscopen open en dus worstelde de film met een flinke verdienste in de boeken schrijven. Uiteindelijk opende de blockbuster met 9,3 miljoen dollar, om te eindigen met 58,4 miljoen dollar.

A Quiet Place Part II wist in zijn openingsweekend (dat extra lang is vanwege Memorial Day) een kleine ton meer op te brengen. Daarmee lijkt het erop dat we langzaam weer richting herstel van de bioscoopsector kunnen.

Hier in Nederland gaan de bioscopen ook weer open en kunnen we eindelijk weer eens films op het witte doek zien.

NieuwsFilm

meest populair