Tot Rus omgetoverde Steven Seagal wordt lid van beruchte Kremlin-partij

Tot Rus omgetoverde Steven Seagal wordt lid van beruchte Kremlin-partij

Om de wereld te verbeteren...

Vechtsportkunstenaar en Vladimir Poetin-aanbidder Steven Seagal is alweer een tijdje Russisch staatsburger en geeft daar nu een politiek tintje aan.

De 69-jarige acteur heeft zich namelijk aangesloten bij een alliantie genaamd Just Russia - Patriots For Truth, maakte de partij zondag bekend door hem zijn eerste lidmaatschapskaart te overhandigen.

Één van de speerpunten van de JR-PFT, een fusie van drie linkse pro-Poetin partijen eerder dit jaar, is onder andere om grote bedrijven die het milieu schaden, veel harder aan te pakken.

"Als we mensen niet kunnen arresteren, verdienen ze waarschijnlijk meer geld aan de productie van vervuilende zaken", zei Seagal in zijn welkomsttoespraak.

Kiesgerechtigd
De JR-PFT heeft momenteel een fractie in het lagerhuis van het Russische parlement en is van plan in september deel te nemen aan de verkiezingen.

Seagal poseerde voor foto's met een van de partijleiders, de schrijver Zakhar Prilepin, die zich inschreef in een leger van pro-Russische separatisten in Oost-Oekraïne en het bevel gaf tot een gewapend conflict waarbij in zeven jaar tijd 14.000 mensen omkwamen.

NieuwsFilm

meest populair