'Mortal Kombat' onthult hoe de gore geluiden gemaakt zijn

'Mortal Kombat' onthult hoe de gore geluiden gemaakt zijn

Het geluidsteam van Mortal Kombat laat zien hoe ze te werk zijn gegaan.

Een nieuwe video duikt achter de schermen bij de film Mortal Kombat. Die laat zien hoe het geluidsteam achter de grote film de geluiden vorm heeft gegeven.

In de film volgen we een groep vechters die betrokken raken bij een gevecht om de Aarde te beschermen tegen de zieleter Shang Tsung en zijn leger van Outworld. Alleen zo kunnen ze ervoor zorgen dat de Aarde niet verwoest wordt.

Bloederige gevechten
In Mortal Kombat zien we heel wat bloederige gevechten. De film had in tegenstelling tot de eerste film geen PG-13 rating maar was gewoon R-Rated. Dat stond de makers toe voor heel wat gruwelijkheden te kiezen en die in beeld te brengen.

In een video legt men uit hoe al die gruwelijke geluiden gemaakt zijn. Daarvoor bleek het geluidsteam heel wat interessante techniek gebruikt te hebben.

Om de bloederige gevechten zo geloofwaardig mogelijk te maken, koos het team voor zo organisch mogelijke geluiden. Denk aan meloenen die vertrapt worden en stukken groente en fruit die men kapot maakt. Het is een behoorlijk interessante video die in de filmproductie duikt, en daardoor ook wat spoilers bevat, maar desalniettemin de moeite van het kijken zeker waard is:



NieuwsFilm

meest populair