Pathé draait definitief geen 'Cruella' en 'Nomadland' bij heropening

Toekomst van Black Widow nog onzeker...

Niels van Arkel 3 juni 2021 22:30 in Algemeen
Pathé gaat bij haar heropening de nieuwe Disney film Cruella definitief niet draaien. Dat bevestigen meerdere bronnen aan FilmTotaal. Pathé heeft dit inmiddels ook officieel bevestigd.

Ook de Oscarwinnende film Nomadland, die nu al gratis te zien is voor de abonnees van Disney Plus, wordt definitief niet gedraaid bij de grootste bioscoopketen van Nederland. Ook bij Vue Cinemas is er geen deal gekomen. Bij Kinepolis draaien de films wel.

Onderhandelingen
De onderhandelingen rond de nieuwe Marvel film Black Widow zijn nog bezig, zo stelt Pathé. Over de status van die onderhandelingen kunnen voorlopig geen mededelingen worden gedaan.

De onderliggende redenen van het niet draaien van deze films zijn niet bekend. De directe Disney+ releases (tegen extra betaling in het geval van Cruella) en het geldbedrag dat Pathé ondertussen moet neerleggen, zullen de onderhandelingen niet vlot hebben getrokken.

Cruella is als VIP-release te zien op Disney Plus, Nomadland zie je daar gratis. Voor de liefhebbers van het witte doek: kijk in onze bioscoopagenda waar de films wel draaien.

NieuwsFilm