Wordt 'Jurassic World' het volgende filmuniversum?

Wordt 'Jurassic World' het volgende filmuniversum?

Het gerucht gaat dat Universal Pictures heel graag een filmuniversum wil bouwen rond Jurassic World.

Met Jurassic World wist Universal Pictures met groot succes de Jurassic Park-franchise opnieuw te lanceren. Langzaamaan bouwt men de franchise uit en nu gaat het verhaal dat die snel uit zijn voegen moet barsten.

Giant Freakin Robot beweert dat Universal van plan is een filmuniversum te bouwen rond de dinosaurusfranchise. Het idee is om meerdere films en series te maken die zich allemaal in hetzelfde universum afspelen, en zo onderling verbonden zijn.

Jurassic World-franchise
Natuurlijk zien we al wat van de zaadjes gezaaid worden voor zo'n filmuniversum. Langzaamaan krijgen we namelijk meer en meer nieuwe content in de franchise.

Niet alleen komt Universal volgend jaar met de film Jurassic World: Dominion, ook bouwt men door aan de Netflix-serie Jurassic World: Camp Cretaceous, een animatieserie die als officieel onderdeel van het canon beschouwd wordt. En daar bovenop werkt Amblin Television aan een live-action televisieserie in de franchise.

Heel vreemd klinkt het verhaal van Giant Freakin Robot daarmee niet.

Jurassic World: Dominion staat gepland voor release op 9 juni 2022. De film is het afrondende deel van de World-trilogie, maar ook het lanceerpunt voor de toekomst van de franchise.

NieuwsFilm

meest populair