Zack Snyder wilde 'Justice League' bijna cancellen na grote ruzie met Warner Bros.

Zack Snyder wilde 'Justice League' bijna cancellen na grote ruzie met Warner Bros.

Regisseur Zack Snyder ging de strijd met Warner Bros. aan over de Green Lantern.

Zack Snyder blijkt in een "heel serieus gevecht" beland te zijn met Warner Bros. over zijn idee om de Green Lantern te gebruiken in Zack Snyder's Justice League. Die ruzie liep zo hoog op dat de film er bijna niet kwam.

De studio wilde niet dat Snyder het personage John Stewart (gespeeld door Wayne T. Carr) zou gebruiken, met name omdat men van plan was hem te gebruiken voor de film Green Lantern Corps. Uiteindelijk kwam men tot een compromis, waarbij Snyder wel J'onn J'onnz (ofwel de Martian Manhunter) mocht gebruiken.

Enorme ruzie
"Toen we deze ruzie hadden, dacht ik zoiets van: 'Jongens, ik begrijp het niet. We hebben een heel gedoe rond een multiversum, jullie kunnen er alles mee doen, dus wat maakt het uit?'" vertelde Snyder.

"Ik vond het heel goed om aan het einde van de film John Stewart te gebruiken en dat was ook het correcte einde. Niet dat ik iets weg wil nemen van Harry [Lennix] en de Martian Manhunter, want dat is ook echt cool. Om hem heel vroeg in de film te zien en daarna aan het einde is heel tof. Het rondt zijn verhaal ook min of meer af. Maar het was altijd mijn intentie om John Stewart te hebben en hem met Batman te laten praten."

De ruzie liep dus erg hoog op volgens Snyder. Hij nam de scène met John Stewart zelfs op zonder dat hij daar toestemming voor kreeg van de studio. Uiteindelijk dreigde de film zelfs te lappen en besloot Snyder het anders aan te pakken.

"Ik wilde het Wayne niet aan doen, de film opblazen, want daar kwamen we echt dicht bij. En dan moest iedereen en vooral Wayne het gevoel hebben dat ze de film opgeblazen hadden omdat ik niet wilde toegeven. En dat wilde ik niet voor Wayne. Die trouwens geweldig was."

NieuwsFilm

meest populair