Algemeen

Marvel-fans reageren op het nieuws dat Loki genderfluïde is

Marvel-personage Loki blijkt genderfluïde.

door Jim Pedd om 16:56 in Algemeen
Vanaf woensdag kan je Loki streamen. In het kader daarvan komt Marvel Studios onderhand elke dag weer met een nieuwe promo. De nieuwste daarvan laat zien wat voor dossier de Time Variance Authority over Loki heeft.

Uit die papieren blijkt dat Loki genderfluïde is. In de comics was al langer duidelijk dat de antiheld genderfluïde is, maar in het Marvel Cinematic Universe was daar nog met geen woord over gerept. Hieronder kan je de promo die dit onthult zien:Blije fans
Fans van het Marvel Cinematic Universe zijn behoorlijk blij met deze onthulling. Dat laten ze duidelijk merken op het internet:Deze week gaat Loki van start op Disney+. Elke woensdag krijgen we een nieuwe aflevering te zien. Dat duurt dan zes weken, want de serie is dan alweer voorbij. Iets sneller dan je misschien zou willen.

Loki laat zien hoe de antiheld opgepakt wordt door de Time Variance Authority en door hen ingezet wordt om zijn fouten uit het verleden recht te zetten.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Noem het gewoon genderneutraal

Novarellum

Avatar

Duh. Het is toch ook geen mens, maar een god die in iedereen kan veranderen. Daar maken ze niet zo'n punt van man of vrouw.

Weijlander

Avatar

Nou wat fijn, we hebben iemand waarmee de 0,00001% op deze aardkloot zich kan identificeren. Maar fijn hoor. Wat een vooruitgang.

Sietzet

Avatar

Wat is nou weer genderfluid?? Echt, serieus, al die termen, ik kan het echt niet meer bijhouden. Ik ga maar weer eens googlen wat dit nou weer betekent

Artificialis

Avatar

Hij kan net als Mystique de vorm van een man en vrouw aannemen. Dat is technisch gezien misschien 'genderfluïde', maar wat is er mis met de mensen die hier overenthousiast op reageren? Gaan deze gekkies ook applaudisseren als ik morgen in een jurk boodschappen ga doen? Doe toch ff normaal joh..

ReneZietNog

Avatar

Zijn al die Travos ook gelijk blij. Joepie

fulkano

Avatar

Ik had nog nooit van deze term gehoord

Decepticon

Avatar

WTF is dat nu weer van woord?! Ik heb er ook nog nooit van gehoord. Ze moeten hier ook eens mee ophouden. En inderdaad, wat is er mis met de mensen die hier overenthousiast op reageren joh?

Civilian Supreme

Avatar

Hahaha, kijk ze allemaal eens op de trein springen.
Amazing!

Toky

Avatar

Mensen reageren hier enthousiast over omdat dit nooit gerepresenteerd wordt in films...daarom krijgt het aandacht...en dat is precies wat er wél nodig is...aandacht en educatie...zeker als je kijkt naar n aantal reacties hier zoals bv Renezietnog met zn Travos... -.-

Lurking metafan

Avatar

Meh. Dat was voor elke comics fan al 10+ jaar bekend, toen Norman Osborn de Dark Avengers leidde, en de vrouwelijke Loki (in het gestolen lichaam van Sif) lid was van de Illuminati.

... yeah, de comics gaan altijd nog een paar stappen verder in weirdness dan de films.

KeesjeNL

Avatar

@ Sietzet

Je bedoeld Gengle; Google is ook genderfluïd tegenwoordig want dat is cool..

Ibrahim

Avatar

Hoi. Ik was vroeger fan van comics. Die van de jaren zeventig en tachtig vind ik nog steeds de beste.

Maar serieus: waarom is dit nieuws? Loki is een trickster god. Hij wisselt net zo gemakkelijk van gender als van waarheden. Dat zat er altijd al in. De Marvel Cinematic Universe heeft het publiek enorm vergroot, maar de verhalen zijn in principe gewoon hetzelfde gebleven. Dat is ook de kracht van de MCU.

Natuurlijk snap ik ook wel dat het gros van Amerika dit "politiek" en "progressief" noemt. Maar dat zegt vooral iets over het debat in de Verenigde Staten. Het feit dat Loki van gender kan wisselen is niet zo bijzonder. Mephisto kan het ook. Mystique deed het ook. Ik ben niet boos ofzo, hoor... het valt me alleen op dat we keer op keer dezelfde dingen roepen. Het lijkt wel een grammofoonplaat.

Gaan we straks, als de X-men in de MCU verschijnen, het ook nieuws vinden als Storm haar superkrachten verliest maar alsnog leider van het team wordt? Ze was in de jaren '80 al een symbool voor krachtige zwarte vrouwen, met dat opvallende mohawk kapsel. Of gaan we het bijvoorbeeld zo knap vinden dat we mentale gezondheid durven te benoemen als Rogue lijdt aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis omdat ze teveel levenskracht van Captain Marvel heeft gestolen?

Het lijkt wel alsof de media lijden aan een massaal "red wedding complex"; iets wordt tot schokkend nieuws opgeblazen omdat een film of serie opvallende interessante wendingen neemt, die exact overeenkomen met het bronmateriaal.

Ik wil maar zeggen: de Nederlandse media mag wel een tikje meer nuchter. Loki is genderfluid in de MCU. Net als in de Marvel comics van de afgelopen veertig jaar.

Jeroenevertp

Avatar

Was dat in de comics ook ? (Die heb ik niet gelezen)

Wvh2000

Avatar

Dit was inderdaad al lang zo in de comics. Ook is dit altijd zo al geweest in de Noorse mythologie, waar het karakter Loki uit afkomstig is. Daarin veranderde hij regelmatig in vrouwen en dieren en heeft hijzelf meerdere kinderen gebaard (bijv. een veulen nadat hij als merrie was bezwangerd). Hiernaast zal het Marvel ongetwijfeld goed zijn uitgekomen dat hij genderneutraal is, maar dat laat onverlet dat hij dit al honderden jaren is geweest.

@Greenhornet de term genderneutraal zou hier niet kloppen, omdat Loki wel degelijk een geslacht heeft. Hij kan alleen van gedaante veranderen en zo ook zijn geslacht veranderen. Hij is dus niet genderneutraal, want hij heeft altijd een geslacht. Hij wisselt alleen, dus is hij genderfluide.

SMDH

Avatar

Dit is Low-Key pandering

Aeon

Avatar

Green Hornet genderneutraal kan niet want dan worden de ace en genderneutraale mensen boos, het is namelijk iets anders.
En weijlander hoe kom je aan die specifieke getallen?
Heb je ons allemaal geteld dan ????. Maar even serieus in de Comics was het al heel lang bekend dat Loki genderfluïde was, en de mensen in de gay of Saga community, dachten gewoon weer dat Disney dit uit de weg zou gaan.
Net als alles wat een beetje moeilijk buiten de grote gemene deler valt.
Dus ja wij zijn er heel blij mee kan ik wel zeggen.
En let maar op want je weet nooit wie het is zie je wel.
Groetjes Aeon ????

NieuwsFilm

meest populair