Celebrity

Joaquin Phoenix (Joker) deed het in zijn broek voor zijn Oscarspeech

Toch deed hij het behoorlijk goed!

door FilmTotaal om 13:23 in Celebrity
Joaquin Phoenix wist hoge ogen te gooien in Joker. De acteur kreeg voor zijn prestatie zelfs een Oscar, maar hij wilde oorspronkelijk helemaal geen ontvangstspeech geven. Hij blikt hier nu op terug.

Zo zegt de acteur: ''Ik had helemaal geen zin om op het podium te komen. Ik was niet blij dat ik daar de kans toe kreeg. Zo zit ik niet in elkaar. Ik was zelfs doodsbang...''

Speech
Eenmaal op het podium wist Phoenix ook niet goed wat te zeggen: ''Aan de ene kant wilde ik gewoon zeggen: 'Bedankt, dit is geweldig. Goedenavond'. Maar aan de andere kant had ik ook het gevoel dat ik iets meer moest zeggen''.

Phoenix gaf uiteindelijk een krachtige speech. Hij besloot het voornamelijk over dierenrechten te hebben en trok hiermee de aandacht van Victor Kossakovsky, de regisseur van de documentaire Gunda, dat het dagelijkse leven volgt van enkele dieren. Kossakovsky nam vervolgens contact op met Phoenix om hem bij het project te betrekken.Samenwerking
Zo zegt Kossakovsky: ''De crew vroeg me of ik Joaquin Phoenix' Oscarspeech had geschreven, omdat ik volgens hen elke morgen bijna exact hetzelfde verhaal vertel voordat we beginnen. We lieten hem ons werk zien om te kijken of hij interesse had in het versterken van ons team''.

Phoenix wilde graag meewerken aan het sterk onthaalde project. Hij trad dan ook op als executive producer. Het was zijn eerste filmproject na Joker. Zijn volgende rol als acteur zal voor de A24 film C'mon C'mon zijn, die normaalgesproken later dit jaar te zien zal zijn.

NieuwsFilm

meest populair