Celebrity

Keira Knightley wil avondklok voor mannen laten invoeren

De 'Pirates of the Caribbean' actrice vindt het een goed idee.

door FilmTotaal om 12:30 in Celebrity
Keira Knightley is niet alleen een actrice maar zet zich ook in voor vrouwenrechten. In een recent interview liet ze weten dat verandering nog nodig is, aangezien er in haar ogen nog de nodige vrouwenhaat is.

Zo zegt Knightley: ''Ik had het er laatst over met een groepje vrouwen. Pas toen ze alle voorzorgen begonnen op te lijsten die ze nemen om veilig thuis te komen besefte ik pas dat ik hetzelfde deed zonder erbij na te denken. Dat was echt f*cking deprimerend...''.

'Ervaring'
Tijdens haar interview met de Harper's Bazaar-journaliste, Lydia Slater, liep de actrice door Londen waar beide vrouwen wonen. Tijdens het gesprek werden ze ook benaderd door een man die Knightley en Slater lastig begon te vallen.

Zo gaat Knightley verder: ''Het is best interessant om over vrouwenhaat te praten terwijl we achtervolgd worden''.

Avondklok
De Pirates of the Caribbean-actrice haalde het voorstel van de Britse politica Baroness Jenny Jones aan, die een avondklok voor mannen wil laten invoeren. Jones kwam op dit idee na de verdwijning en moord van Sarah Everard, die in Londen door een politieagent vermoord werd.

Knightley zit het idee van een avondklok voor mannen wel zitten: ''Ik hou echt van haar voorstel, maar sommige mannen waren verontwaardigd. Er is echter wel een avondklok voor vrouwen en die is er altijd al geweest.''

''Elke vrouw die ik ken is wel al eens geconfronteerd met een exhibitionist, of betast, of zelfs kreeg al eens van een kerel te horen dat hij haar keel zou oversnijden of haar in het gezicht zou slaan'.'

NieuwsFilm

meest populair