Featured

'Loki': Dit zijn de 6 grootste onthullingen in het Marvel Cinematic Universe

Dit moet je allemaal weten!

door Jim Pedd om 06:26 in Featured
Sinds vandaag kan je de eerste aflevering bekijken van Loki. We zetten in dit artikel de zes grootste onthullingen van de serie op een rij. Let op: Dit artikel bevat (uiteraard) spoilers.

1. Loki komt terecht in de Gobi-woestijn in Mongolië, waar hij niet heel lang verblijft. Vrij snel wordt hij namelijk opgepakt door intergalactische tijdagenten, die hem informeren dat hij "misdaden tegen de heilige tijdlijn" heeft gepleegd.

2. Er woedde een grote oorlog in het multiversum, waarbij talloze unieke tijdlijnen tegen elkaar vochten om de boel te kunnen overheersen. Dat leidde tot de vernietiging van bijna alles, tot de Time Keepers opkwamen en de boel redden.

3. Het Marvel-universum heeft nu nog maar 1 tijdlijn. Iedereen die afwijkt, zorgt voor een nieuwe tijdlijn en dat zou kunnen leiden tot een nieuwe oorlog. En dus wordt ook Loki gearresteerd.

4. De Time Keepers zijn - zo leren we dankzij Loki - drie ruimtehagedissen, die het "lot van triljoenen wezens in heel het bestaan" beslissen. Of ze in de serie ook echt hagedissen zijn is de vraag, maar in de comics zijn het dat echt en heten ze Ast, Vorth en Zanth.

5. Mobius M. Mobius zegt het tijdens het verhoor van Loki: "Je bent niet geboren om koning te worden, Loki. Je bent geboren om voor pijn en leed en dood te zorgen. Dat is hoe het is. Dat is hoe het was. En dat is hoe het zal zijn. Allemaal zodat anderen de beste versie van henzelf kunnen zijn." Auch.

6. De grote slechterik lijkt 'een Loki' te zijn, want er zijn er meer. En daar wordt op gejaagd de komende tijd. Kom maar op!

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

RogueWon

Avatar

Dit zijn geen onthullingen, maar gewoon een samenvatting van de aflevering.

Jeroenevertp

Avatar

Deel 1 was WAANZINNIG gaaf ! Laat de rest maar komen !

Ik vond het vooral leuk om te zienhoe de Tesserect als presse papier werd gebruikt, en de Infinitystones ergens in een bureaulaatje lagen. De TVA heeft echt GROTE macht !

Monojaxx

Avatar

Ik vond de eerste aflevering zeer vermakelijk, alleen nu lijken ineens alle mega krachten - zoals die van de infinity Stones - teniet gedaan en ergens in een laadje te liggen. Hoe zit het bv. met Thanos en de hele infinity war? Die Thanos had de TVA toch ook kunnen 'arresteren' ... of de snap, het terugdraaien van de tijd etc. waardoor de helft van alle levende wezens weer terug konden keren. Vind het wel erg complex worden zo. Maar goed, Wandavision was in het begin ook onduidelijk wat er nou precies speelde, dus wie weet Smiley face

Rich Art

Avatar

@Monojaxx: Dat wordt uitgelegd. Sommige dingen horen juist te gebeuren qua tijdreizen. Zo ook de actie van de Avengers bijvoorbeeld. Die hebben nut en laten ze dus gaan. Deze actie van Loki had geen nut en wordt dus berecht.

Rob balneger

Avatar

Ik heb zelfs de laatste aflevering van the falcon overgeslagen.
Loki is veel belovend!

ReneZietNog

Avatar

Ik vind het veel op de legends of tomorrow lijken van DC. Niks mis mee. Ik hou van tijdreizen

NieuwsFilm

meest populair