'Loki': Dit zijn de 6 grootste onthullingen in het Marvel Cinematic Universe

Dit moet je allemaal weten!

Sinds vandaag kan je de eerste aflevering bekijken van Loki. We zetten in dit artikel de zes grootste onthullingen van de serie op een rij. Let op: Dit artikel bevat (uiteraard) spoilers.

1. Loki komt terecht in de Gobi-woestijn in Mongolië, waar hij niet heel lang verblijft. Vrij snel wordt hij namelijk opgepakt door intergalactische tijdagenten, die hem informeren dat hij "misdaden tegen de heilige tijdlijn" heeft gepleegd.

2. Er woedde een grote oorlog in het multiversum, waarbij talloze unieke tijdlijnen tegen elkaar vochten om de boel te kunnen overheersen. Dat leidde tot de vernietiging van bijna alles, tot de Time Keepers opkwamen en de boel redden.

3. Het Marvel-universum heeft nu nog maar 1 tijdlijn. Iedereen die afwijkt, zorgt voor een nieuwe tijdlijn en dat zou kunnen leiden tot een nieuwe oorlog. En dus wordt ook Loki gearresteerd.

4. De Time Keepers zijn - zo leren we dankzij Loki - drie ruimtehagedissen, die het "lot van triljoenen wezens in heel het bestaan" beslissen. Of ze in de serie ook echt hagedissen zijn is de vraag, maar in de comics zijn het dat echt en heten ze Ast, Vorth en Zanth.

5. Mobius M. Mobius zegt het tijdens het verhoor van Loki: "Je bent niet geboren om koning te worden, Loki. Je bent geboren om voor pijn en leed en dood te zorgen. Dat is hoe het is. Dat is hoe het was. En dat is hoe het zal zijn. Allemaal zodat anderen de beste versie van henzelf kunnen zijn." Auch.

6. De grote slechterik lijkt 'een Loki' te zijn, want er zijn er meer. En daar wordt op gejaagd de komende tijd. Kom maar op!

NieuwsFilm

meest populair