Algemeen

Filmcafé: Denk je dat je door het snel groeiende streaming aanbod in de toekomst minder naar de bioscoop zult gaan?

Een off-topic stelling voor de betere 'kroegpraat'.

door FT om 09:37 in Algemeen

Denk je dat je door het snel groeiende streaming aanbod in de toekomst minder naar de bioscoop zult gaan?


Meepraten? Log in of registreer jezelf even.

26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

CC

Avatar

ja, ik denk dat het ipv 50x per jaar ongeveer 35-40 keer per jaar wordt

Chris23

Avatar

Blockbusters (die ik nog wil zien, want ik vind blockbusters de laatste jaren steeds minder leuk worden), met veel epische wide shots enz , zal ik altijd het liefst op een imax scherm willen zien.
En al zou ik thuis een nog grotere tv of beamer hebben kan ik het mijn buren niet aan doen qua wat je hier bij de imax voor volume en bass krijgt, zalig.
Ik vind het ook soms leuk om een comedy of animatiefilm met publiek te kijken omdat het gelach aanstekelijk werkt. (andere genres kijk ik liever op een maandag middag of zo, dan wil ik juist een zo leeg mogelijke zaal).
De enige reden dat ik de laatste jaren wat minder naar de bios ga is omdat sommige films (vooral classics die weer een keer draaien) in een zaaltje met een klein scherm draaien; aangezien ik een lekkere grote tv heb heeft dat dan geen meerwaarde meer, dus sla ik die over.
Als een film al eerder op tv te zien is dan in de bios hangt het er van af hoe goed ik `m vind en of ik een film wil sponsoren of ik `m ook nog `n keer in de bios ga kijken... dus iets minder vaak.

Laurensmajin

Avatar

Goede vraag. Ligt er een beetje aan hoe snel bepaalde films uitkomen op de streaming diensten.
Maar ik ben een filmliefhebber dus ik denk dat het voor mij geen verschil gaat maken

kokosnoot

Avatar

Nee! In de bios wil ik films zien die mij echt leuk lijken en waar de bios een meerwaarde aangeeft voor mij. Wel zal ik misschien eens wat vaker b films huren of films die ik gemist heb. Voorbeeld is bv The Joker, maar ook Star Wars films, die vind ik in de bios toch echt leuker.

Robbepost

Avatar

Maakt voor mij niet uit.
Films als Dune of TeneT zal ik altijd in de bios kijken.

Maar net als CC 50x per jaar dat is aan mij niet besteed.

baron nostalgia

Avatar

Ik zal altijd naar de bioscoop gaan ondanks de streaming

GreenHornet

Avatar

Ik ga minder naar de Bioscoop als bepaalde content alleen op Streaming is te krijgen. Zoals met Cruella is gebeurd. (Heb zelf geen D+)

Streaming diensten moeten een toevoeging blijven en niet een concurrent voor de Bioscopen. Zoals WB en Disney hebben gedaan.

Nature

Avatar

Of ik meer of minder naar de bios ga ligt echt aan hoeveel er in dat jaar verschijnen die ik ook echt de moeite vind om op het grootte doek te zien, verder kijk ik gewoon thuis.

MoViEs

Avatar

Nee, ik blijf graag naar de bioscoop gaan; de beleving van een bioscoop is thuis niet te evenaren. Voorwaarde is wel dat er films uitkomen die de moeite waard zijn om te bekijken.

Sunspot

Avatar

Zal wel minder worden, vooral met slechter weer. En het aanbod moet meer divers vind ik, vond altijd al dat er te weinig keuze was. Leuke omgeving is belangrijk, eettentjes, horeca eromheen en zo.

Mrjoost

Avatar

Ligt puur aan de films die uitkomen.

eltorro

Avatar

Ligt eraan. Als het grootste deel van de blockbusters in de bioscoop Disney films zijn zit ik meer op Netflix, Prime en waarschijnlijk HBO max.

Jeroenevertp

Avatar

Ja, Je kunt films tegenwoordig al kijken nog vóórdat ze in de bios komen. Voor mij persoonlijk betekent dat minder bioscoopbezoekjes.
Ik hou van mij eigen huiselijke huisje, en wil de film stop kunnen zetten voor toiletbezoek of iets te eten of drinken pakken. Ook erger ik mij in toenemende mate aan het publiek bij Pathé. (Door de film heen praten, met mobieltjes zitten, te laat binnenkomen. Weggaan en terugkomen.)

Maac

Avatar

Voor mij valt of staat het met de releasedatum.

Als er weinig tot geen verschil zit tussen een bioscooprelease en een digitale release hoef ik de rest van mijn leven niet meer naar de bioscoop.

Draven

Avatar

Er zijn films die moet je gewoon op het grote doek kijken. Echter zijn er ook films die ik dan liever thuis kijk dan in de bioscoop als ik tussen de twee moet kiezen. Dan is thuis makkelijker (pauze zetten om drinken te halen e.d.) en goedkoper als je toch voor de dienst betaald.

MichaelCaine

Avatar

Absoluut.. sommige films moet je zeker in de bios zien maar ik heb een dikke tv met speakerset en ik heb een hekel aan de gedachteloosheid van mede biosgangers (veel aso's) dus ik ben blij met Mortal Kombat-achtige releases.. laat mij maar thuis, op de bank, rokend van films genieten

Popcultuurfreak

Avatar

Als ze zowel tegelijk op streamingdiensten zijn dan wel.
Maar als er nog een lange tijd tussen zit dan kijk ik gerust films op eerste release in het theater. Ik doe dat trouwens ook maar een paar keer per jaar. Dus zo vaak ging ik al niet.

noah81

Avatar

Ja is nu al zo. Liever in mijn thuisbioscoop, veel relaxter. Vind vooral ook geen pauze in de film erg vervelend.

Overlord

Avatar

het ligt aan het aanbod. Veel films wil ik graag in de bios zien, en dat zal niet veranderen als deze op stremming gelijktijdig uitkomen. Maar ik ga wel voor de goede blockbusters. Arthouse materiaal kijk ik thuis

Artificialis

Avatar

Nee, ik heb videobanden, dvd's en blu-rays ook nooit laten bepalen hoe vaak ik naar de bioscoop ging.

David Mills

Avatar

Ik word selectiever. Films als The Revenant met mooie shots van landschappen wil ik graag in de bioscoop blijven zien, dan is het een echte meerwaarde.

Spider-fan

Avatar

Streaming heeft veel technische problemen. Ik ben voorlopig niet van plan meer te nemen dan Netflix.
De bioscoop heeft veel praktische problemen, inclusief gevaar voor een virus nu.
Uiteindelijk vind ik het prettigste medium voor film/series verreweg blu-ray/dvd.

Darthmar

Avatar

Nee. Want ik stream geen films.

Civilian Supreme

Avatar

Ik ben sowieso kieskeuriger geworden dus ga eigenlijk een keer of 8 per jaar.
Ben van plan een nieuw home cinema set of soundbar met achterspeakers en sub aan te schaffen. Vorige is kaput en wil toch een mooie set voor films als Dune die niet in de bios lijkt te komen.
Iemand goede tips?

David Mills

Avatar

@ Civilian surpreme, dan heb je niet goed gelezen want Dune komt wel degelijk in de bioscoop. Alleen krijgt deze film een gelijktijdig release op HBO max.

NieuwsFilm

meest populair