'Joker'-vervolg baseert zich op deze comic

'Joker'-vervolg baseert zich op deze comic

Het verhaal van Joker 2 wordt nog toch.

Joker van regisseur Todd Phillips met een hoofdrol voor acteur Joaquin Phoenix werd in eerste instantie met enige scepsis tegemoet getreden. Maar de film werd bijzonder goed ontvangen.

Er werden immers meerdere Academy Awards toebedeeld aan de film. En daarnaast was het een bijzonder grote hit aan de wereldwijde box office. Met een productiebudget van 60 miljoen dollar, verdiende Warner Bros. maar liefst 1,074 miljard dollar aan de box office, waarmee het een flink succes was.

Een vervolg!
Het verhaal van Geekosity luidt dat het vervolg onderdeel maakt van het idee van Warner Bros. om een Elseworlds-franchise te bouwen rond het werk van Phillips en Phoenix. De twee zouden dus een eigen hoekje van het universum krijgen om mee te spelen en meer projecten te ontwikkelen.

Nu meldt Geekosity ook dat de studio zich bij het vervolg baseert op The Three Jokers, een uiterst populaire comic rond de Joker. Daarin realiseert Batman zich dat er drie verschillende Jokers zijn die voor chaos zorgen in Gotham: de Criminal, Clown en Comedian. Elk van hen vertegenwoordigt zijn eigen interpretatie van de persoonlijkheid van de Joker.

Ergens zou dat wel passen binnen de film van Phoenix, die al dook in de geest van de Joker en 'de Clown Prince of Crime' vooral neerzette als een tragische en verkeerd begrepen figuur.

NieuwsFilm

meest populair