Chris Rock: "Mannen die niet naar vrouwen willen luisteren ontsla ik direct"

Chris Rock: "Mannen die niet naar vrouwen willen luisteren ontsla ik direct"

De komediant draagt zijn steentje bij aan het verbeteren van de positie van vrouwen in de filmindustrie.

Chris Rock maakt korte metten met mensen die niet naar een vrouwelijke leidinggevende kunnen of willen luisteren. Dat vertelt hij in zijn gesprek met Nicole Kidman voor de serie Actors on Actors van filmvakblad Variety.

In het gesprek stonden de twee stil bij de Amerikaanse beroemdheid Lucille Ball (1911-1989), in wiens huid Kidman binnenkort kruipt. Zij was ook actief als producent en dat was in haar tijd nogal een dingetje als vrouw. Die klus vormde de aanleiding voor de twee om stil te staan bij de positie van vrouwen in de filmindustrie.

"Het moet in die tijd ontzettend lastig zijn geweest voor een vrouw om op te staan en te zeggen dat jij de baas bent en niet hij. Laten we dat feit niet bagatelliseren", zegt Rock.

"Dat is nog altijd niet gemakkelijk", geeft Kidman toe.

"Inderdaad", beaamt Rock. "Ik heb mensen ontslagen die niet naar een vrouw [in een hogere positie] wilden luisteren".

Kidman vraagt Rock vervolgens waarom hij wél naar vrouwen kan luisteren. Volgens Rock komt dat mede omdat toen hij zijn komediecarrière begon, zijn belangrijkste mentoren vrouwen waren.

"Joy Behar en Susie Essman namen me onder hun hoede toen ik net begon", licht hij toe. "Ik was gewoon altijd omringd door deze krachtige vrouwen. Zelfs de komedieclubs werden uitgebaat door vrouwen".

"Daar wordt echt te weinig over gesproken", reageert Kidman enthousiast. "Dat is geweldig".

NieuwsFilm

meest populair