Featured

3 van de beste oorlogsfilms die iedereen gezien moet hebben

Dol op oorlogsfilms? Deze moet je gezien hebben.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Komende periode zetten we onder het kopje 3 van de beste oorlogsfilms die iedereen gezien moet hebben de vele goed ontvangen oorlogsfilms op een rij.

De reeds bekeken films zijn Das Boot, The Pianist, Der Untergang, Saving Private Ryan, Casablanca, Apocalypse Now, The Hurt Locker, The Deer Hunter, The Bridge on the River Kwai, Dunkirk, The Thin Red Line, 1917, Platoon, Schindler's List, Zero Dark Thirty.

Patton

Regie: Franklin J. Schaffner | Hoofdrollen: George C. Scott, Karl Malden, Morgan Paull, James Edwards, Stephen Young, Karl Michael Vogler, Lawrence Dobkin | iTunesGeneraal Patton is een vermaarde tankcommandant ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zijn strategie boezemt angst in bij zijn tegenstanders, maar oogst onbegrip bij zijn bondsgenoten. Patton bewandelt echter zijn eigen wegen, totdat hij wordt teruggeroepen door zijn meerderen.

Full Metal Jacket

Regie: Stanley Kubrick | Hoofdrollen: Vincent D'Onofrio, Matthew Modine, Adam Baldwin, Dorian Harewood, R. Lee Ermey, Arliss Howard | Amazon Prime VideoHet eerste gedeelte van de film speelt zich af in een US Marines trainingskamp waar jonge mannen op hardhandige en onmenselijke wijze door de schofterige sergeant Hartman gehersenspoeld worden tot moordenaars voor de oorlog in Vietnam. Hierna verplaatst de film zich naar Vietnam. We volgen Joker, die verslaggever is bij de Stars & Stripes en gelegerd is in een US marinebasis in Da Nang. Na een aanslag op de basis wordt Joker naar de frontlinies gestuurd voor verslaglegging. Daar ziet hij zijn trainingsmakker Cowboy weer. Als hij met Cowboy's team mee gaat op pad, worden ze onder vuur genomen door een sluipschutter.

Black Hawk Down

Regie: Ridley Scott | Hoofdrollen: Ewan McGregor, William Fichtner, Eric Bana, Tom Sizemore, Josh Hartnett, Kim Coates, Sam Shepard, Hugh Dancy | Amazon Prime VideoIn het kader van een VN Vredesmacht onderneemt een groep Amerikaanse elitesoldaten een missie om verschillende topofficieren van een Somalische krijgsheer te ontvoeren met de bedoeling een einde te maken aan de burgeroorlog die het land verscheurt. De zorgvuldig geplande missie loopt volledig mis.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

John Wayne

Avatar

Alle 3 de films zijn geweldig, maar Patton vind ik van deze 3 het beste. Het acteerwerk van George C. Scott is een genot om te zien. Hij won er een Oscar voor die hij weigerde. Het script van Patton was overigens medegeschreven door Francis Ford Coppola.

Robbepost

Avatar

Hier ben ik het wel mee eens. Toppers!

petje30

Avatar

Ik mis saving private Ryan in de top 4 Patton kan weg

Effie

Avatar

Ik mis The Sound of Music.

Prinsje

Avatar

Where eagles dare
The guns of Navarone

ClintWestwood

Avatar

Band of Brothers
Band of Brothers
En Band of Brothers

MovieWanker

Avatar

Op zich goede films maar Patton heeft mij nooit echt kunnen bekoren. Vind het ook niet echt onder oorlogsfilms vallen maar is meer een biopic. Full Metal Jacket heb ik ook gemengde gevoelens over. Werd destijds gebracht als de beste Vietnam oorlogsfilm ooit. Nooit mee eens geweest. Dat is in mijn ogen nog altijd Platoon.

NieuwsFilm

meest populair