Celebrity

Acteur uit 'Love Victor' met de dood bedreigd vanwege spelen homoseksueel personage

Michael Cimino ontvangt negatieve reacties uit verschillende hoeken, maar geniet desalniettemin enorm van zijn rol in de serie.

door FilmTotaal om 13:38 in Celebrity
Michael Cimino, de hoofdrolspeler van de serie Love Victor, krijgt regelmatig haatvolle reacties naar zijn hoofd geslingerd voor het feit dat hij een homoseksueel personage speelt. En die reacties komen uit verschillende hoeken, zo vertelt de acteur in het Britse magazine Attitude.


"Ik heb meerdere homofobe reacties ontvangen, wat ik eigenlijk ook al had zien aankomen. Wat ik niet had verwacht, is dat ik deze reacties ook zou ontvangen van mijn bloedeigen familieleden", vertelt Cimino, die zichzelf identificeert als hetero.

"Sommige familieleden benaderden me en zeiden me dat ik vroeger ontzettend cool was, maar nu ontzettend gay zou zijn", vervolgt de jonge acteur. "Ik denk dat dit te maken heeft met onwetendheid. Men is op een bepaalde manier geprogrammeerd en voelt vaak niet de noodzaak om zich verder te ontwikkelen".

Maar ook vanuit de regenbooggemeenschap zelf zijn de reacties niet altijd even aardig. Hoewel Cimino de gevoelens van de gemeenschap kan begrijpen wanneer een homoseksueel personage wordt gespeeld door een heteroseksuele acteur terwijl homoseksuele acteurs vaak worden gedwongen om in de kast te blijven, vindt hij sommige dingen echt veel te ver gaan.

"Ik heb absoluut kritiek ontvangen vanuit die hoek op het feit dat ik deze rol speel. Ik ben zelfs met de dood bedreigd, wat verschrikkelijk is", vertelt Cimino. "Deze serie is belangrijk voor me. Ik had deze haatreacties sowieso verwacht, of ik mijn werk nou wel of niet goed zou doen".

NieuwsFilm

meest populair